ASTĂZI, DE LA ORA 16.00, CARAVANA DE SCREENING VA FI ÎN COMUNA ALUNIȘ, PENTRU TESTARE GRATUITĂ BABEȘ PAPANICOLAOU ȘI HPV

Distribuie pe:

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în data de 18 august 2022, în localitatea Aluniș, jud. Mureș, în curtea Primăriei, începând cu ora 16.00. “Invităm femeile din grupul țintă 24-64 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeș-Papanicolaou și HPV, program dedicat promovării, prevenirii și depistării precoce a cancerului de col uterin”, se arată în Comunicatul de presă transmis ieri de coordonatorii proiectului.

După această perioadă în care ne-am adresat grupei de vârstă 24-29 de ani, dar am informat toate femeile din grupul țintă despre beneficiile testării, am dat startul testării HPV, iar acum invităm toate femeile din grupa de vârstă 24-64 de ani să vină la testare gratuită. În cadrul acestei acțiuni, femeile cu vârsta între 24 și 64 de ani vor beneficia de consult de specialitate și le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeș Papanicolau și HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Acordarea serviciilor medicale de screening, respectiv test Babeș-Papanicolaou (prin citologia cervicală clasică și prin citologie lichidă) și testarea HPV în regim ambulatoriu se realizează astfel:

În Cabinetul de obstetrică-ginecologie, camera 4064 (Luni-miercuri-vineri: 12.00-16.00; Marți și joi: 14.00-18.00), servicii medicale asigurate de către medicii specialiști/primari de obstetrică-ginecologie din cadrul Secției Clinice Obstetrică-ginecologie.

În Cabinetul de planificare familială, camera 4029, (Luni-miercuri-vineri: 12.00-16.00; Marți și joi: 14.00-18.00), de către cei doi medici de obstetrică-ginecologie. Toate serviciile medicale oferite sunt GRATUITE, fiind finanțate în cadrul proiectului.

Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Lasă un comentariu