SECETA A SCOS LA IVEALĂ… PAȘI PREISTORICI

Distribuie pe:

Din cauza lipsei de apă, urme de dinozaur probabil vechi de circa 113 milioane de ani au ieșit la iveală în albia unui râu care a secat, a declarat marți un responsabil al unui parc din Texas, SUA.

Aceste urme adânci erau anterior îngropate, umplute cu sedimente și acoperite cu apă - ceea ce a ajutat la conservarea lor.

“Din cauza condițiilor de secetă excesivă din această vară, râul a secat complet în majoritatea locurilor, ceea ce a permis scoaterea la iveală a unor noi urme în parc”, a declarat Stephanie Salinas Garcia, de la Departamentul responsabil pentru parcuri și faună sălbatică din Texas.

Descoperirea lor i-a încântat pe angajații parcului, situat în apropierea orașului Dallas și numit “Dinosaur Valley” din cauza prezenței a numeroase urme de dinozaur în incinta sa.

Ar putea fi vorba de una dintre cele mai lungi secvențe de urme de dinozaur din lume, potrivit textului care însoțește aceste imagini impresionante publicate de parc pe rețelele de socializare.

“Majoritatea urmelor descoperite recent în diferite părți ale râului din parc au fost lăsate de un Acrocanthosaurus”, un teropod care la maturitate putea măsura cinci metri și cântări șapte tone, a explicat Stephanie Salinas Garcia.

Sauroposeidon-ul este cealaltă specie de dinozaur care și-a lăsat urmele în parc. Datorită gâtului său lung, acesta putea ajunge la maturitate la o înălțime de 18 metri și o greutate de 44 de tone.

Parcul a fost deschis în 1972 pentru a proteja aceste urme străvechi, dar curioșii nu vor putea însă admira prea mult timp acești noi pași preistorici, deoarece în curând vor fi din nou acoperiți de apă odată cu venirea ploilor. 

Lasă un comentariu