CSM TG. MUREȘ ȘI-A STABILIT PROGRAMUL PRECOMPETIȚIONAL

Distribuie pe:

Echipa de baschet masculin, CSM Tg. Mureș, proaspăt promovată în Liga Națională și-a stabilit programul precompetițional, înainte de startul noului sezon.

Astfel, vor avea cel puțin 7 meciuri de pregătire, după cum urmează: 3 septembrie / CSM Tg. Mureș - CSU Sibiu (Sala Sporturilor), 7 septembrie / Dinamo București - CSM Tg. Mureș (deplasare), 8 septembrie / Laguna București - CSM Tg. Mureș (deplasare), 13 septembrie / PREZENTAREA ECHIPEI (Sala Sporturilor) - CSM TG. Mureș - CSM Miercurea Ciuc, 15 septembrie / CSM Tg. Mureș - CSM Focșani, 20-21 septembrie / “Memorialul Elemér Tordai” la Sibiu. Sezonul 2022-2023 va debuta pe 28 septembrie, cu prima etapă a LNBM, când echipa CSM Tg. Mureș va juca la Târgu Jiu. În perioada 1-3 octombrie se va desfășura și prima fază a Cupei României.

VOLEIBALIȘTII TRICOLORI S-AU CALIFICAT LA EUROPENELE DIN 2023

Naționala masculină de volei a României a câștigat grupa G de calificare la Campionatul European din 2023. România (cu 15 puncte) este urmată în clasament de Elveția (15 puncte), Bosnia-Herțegovina (cu 4 puncte) și Albania (cu 2 puncte).

Ultimele patru meciuri din grupa G au fost programate astfel: Albania - Elveția 0-3 (sâmbătă, 13 august, la Tirana), România - Elveția 3-2 (miercuri, 17 august, la Galați), Albania - România 0-3 (sâmbătă, 20 august, la Tirana) și Elveția - Bosnia-Herțegovina 3-0 (duminică, 21 august, la Schönenwerd). Câștigătoarele celor șapte grupe preliminare (una fiind România), precum și cele mai bune cinci echipe clasate pe locul secund se vor califica la turneul final de anul viitor.

MONDIALELE DE ÎNOT DE LA LIMA

România va fi reprezentată de 9 sportivi, în frunte cu David Popovici, la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori de la Lima, din Peru, programate în perioada 30 august-4 septembrie. Alături de David Popovici, dublu campion mondial și european de seniori la 100 și 200 metri liber, au făcut, duminică, deplasare spre America de Sud, Vlad Stancu (care va concura la 400 m liber, 800 m liber, 1.500 m liber,) Bianca Costea (50 m liber și 100 m liber), Patrick-Sebastian Dinu (50 m liber și 100 m liber), Rebecca-Aimee Diaconescu (50 m spate, 100 m spate, 100 m liber și 200 m liber), Aissia-Claudia Prisecariu (50 m spate, 100 m spate și 200 m spate), Ștefan Cozma (200 m liber și 200 m fluture), Alexandru Constantinescu (50 m spate și 200 m spate) și Andra Denisa Gorecki (100 m fluture și 200 m fluture). Potrivit Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, la Lima, sportivii noștri vor concura și în probele de ștafetă 4×100 m liber masculin și 4×100 m liber combinat.

NAȚIONALA DE FUTSAL U19 A ROMÂNIEI A INTRAT PE ULTIMA SUTĂ DE METRI A PREGĂTIRILOR PENTRU EURO 2022!

Au mai rămas două săptămâni până la startul turneului final al UEFA Under-19 Futsal Championship, competiție care va fi găzduită de “Olivo Arena” din Jaén, Spania. Naționala României, pregătită de Robert Lupu, face parte din grupul select al celor mai bune opt echipe din Europa, și va debuta la EURO 2022 duminică, 4 septembrie, în meciul-vedetă al primei etape, împotriva naționalei țării gazdă, Spania, nimeni alta decât deținătoarea trofeului! România va da piept în cel de-al doilea meci cu Ucraina, iar în ultima etapă cu naționala Croației, vicecampioana Europei. De luni, tricolorii se află la București, etapa finală a pregătirilor pentru participarea la turneul final al Campionatului European. Robert Lupu, care îl va avea alături ca și până acum pe târgumureșeanul Endre Kacso, selecționerul primei noastre reprezentative, este optimist, deși e conștient că pe tricolorii mici îi așteaptă meciuri infernale la Jaén.       

VICTORII LA LIMITĂ ÎN SUPERLIGA DE FOTBAL

Etapa a 6-a din SuperLiga de fotbal a început vineri, 19 august, cu jocurile: CS Mioveni - FC Argeș 0-1 și U Craiova 1948 - Petrolul Ploiești 0-1. Sâmbătă, 20 august, a avut loc partida Rapid București - UTA Arad 1-0, iar luni, 22 august, au fost programate două jocuri: Universitatea Cluj - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Farul Constanța - FC Voluntari. Întâlnirile în care sunt implicate echipele din UEFA Conference League s-au amânat: AFC Hermannstadt - CFR Cluj, Chindia Târgoviște - Universitatea Craiova și FC Botoșani - FCSB.

O NOUĂ MEDALIE PENTRU CĂTĂLIN CHIRILĂ

Canoistul Cătălin Chirilă a obținut medalia de bronz în proba de canoe simplu 500 de metri din cadrul Campionatelor Europene de caiac-canoe de la Müchen. Chirilă a încheiat cursa cu timpul de 1:48.364. Medalia de aur i-a revenit cehului Martin Fuksa (1:47.183), urmat de reprezentantul Republicii Moldova, Serghei Tarnovschi (1:48.160).

Sâmbătă, Cătălin Chirilă a câștigat aurul la canoe simplu-1.000 metri.

TREI DIN TREI PENTRU JEROME FRANCE, DUPĂ SUCCESUL DE LA DEVA

Jerome France s-a impus și în acest an la Trofeul Deva Super Rally, a treia etapă a Campionatului Național de Super Rally 2022 Powered by Superbet, iar Mihai Leu s-a clasat pe locul secund, la mai puțin de o secundă diferență. Cu toate că în manșele de antrenamente a înre-gistrat cel mai bun timp, Costel Cășuneanu a trebuit să se mulțumească cu a treia poziție în clasamentul general. Trofeul Deva Super Rally 2022 s-a desfășurat la Deva, în perioada 19-20 august, fiind o competiție de tip circuit, ce se desfășoară în interiorul orașelor, pe modelul circuitului Monte Carlo. Traseul este prevăzut cu șicane construite din baloți de paie, a căror atingere este penalizată cu secunde adiționale. 24 de concurenți au luat startul la aceasta etapă, piloți din diferite discipline motorsport, atât din România, cât și din Franța sau Belgia. Din păcate, condițiile meteo nefavorabile au dus la anularea manșei secunde de concurs, astfel încât clasamentele au fost stabilite după timpii înregistrați în prima manșă.

Astfel, Jerome France a dominat clasamentul general și clasa 1 Monoposturi, în timp ce Mihai Beldie s-a impus în clasamentul GT. Costel Cășuneanu a ocupat primul loc pe podiumul Categoriei 2 Auto și Clasa 2B Mașini cu tracțiune spate și integrală, în timp ce Vlad Cosma a câștigat duelul Clasei 2A Mașini cu tracțiune față. În clasamentul echipelor, echipa Real Racing, formată din Jerome France și Didier Balcaen, domină clasamentul cu un total de 35 puncte, urmat de Impuls Leasing, formată din Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache, al treilea loc fiind ocupat de UniCredit Leasing Super Rally Team, formată din Mihai Leu și Andrei Dună.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu