FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE POEZIE “GRIGORE VIERU”, ORGANIZAT PE AMBELE MALURI ALE PRUTULUI

Distribuie pe:

Festivalul Internațional de Poezie “Grigore Vieru” se va desfășura în acest an la Iași și Chișinău,conform infoprut.ro. Evenimentul va fi organizat de Asociația Culturală Feed Back, în parteneriat cu Municipiul Iași.

“Manifestarea, devenită tradițională în Iași, va avea și în acest an un înalt nivel intelectual și artistic, prin participarea unor personalități de prestigiu din România și Republica Moldova, între care Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, actorul Dorel Vișan și maestrul Tudor Gheorghe”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a primarului de Iași.

Bugetul propus pentru acest eveniment este de 50 de mii de lei.

Festivalul Internațional de Poezie “Grigore Vieru” a fost lansat în 2009 de către Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” Chișinău, în colaborare cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Primăria Municipiului Chișinău, Primăria Municipiului Iași, Academia de Științe a Republicii Moldova, Institutul de Filologie, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Asociația Culturală “Feedback” Iași, Teatrul Republican de Păpuși “Licurici”, Chișinău, Secția Națională IBBY în Republica Moldova, Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, Filiala Chișinău, Biblioteca Națională pentru Copii “Ion Creangă”, Biblioteca Municipală “B.P. Hașdeu” și Biblioteca Universității de Stat din Moldova. (Glasul Cetății, Arad)

Pagină realizată de MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu