CEA MAI NOUĂ TEHNOLOGIE DE ENDOPROTEZARE A GENUNCHIULUI PREZENTATĂ, ÎN PREMIERĂ NAȚIONALĂ, LA TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Cea mai nouă tehnologie de la nivel mondial de endoprotezare a genunchiului a fost prezentată, ieri, în premieră națională, la evenimentul Attune Roadshow 2022, organizat la Târgu Mureș.

Prof. dr. Tiberiu Bățagă, șeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie de la SCJU Târgu Mureș, cel care organizează anual în România Cursul Internațional de Ortopedie a Genunchiului de la Târgu Mureș, sub înaltul patronaj ESSKA (European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy), a declarat: “Sunt foarte încântat că au avut amabilitatea să vină prima oară în România, la Târgu Mureș, având în vedere că Târgu Mureș are două clinici de ortopedie care au un renume fantastic. Din acest punct de vedere au spus că Târgu Mureș este primul loc cu popas în această pregătire. Gândiți-vă că au adus echipamentele cele mai moderne pe care le au, inclusiv legate de realitatea virtuală, care este una dintre cele mai bune modalități de educație pentru zona medicilor rezidenți și specialiști. Eu sunt foarte mulțumit că atunci când am văzut aceste laboratoare mobile, prin anii 2000 - 2005, în alte țări, eram încântat că am putut să fac trainingul. Și acum, uite că acest vis a devenit o realitate, iar prin acest Attune Roadshow au venit în România cu acest laborator”. Profesorul Bățagă a precizat că organizatorii Attune Roadshow au promis că vor participa, anul viitor, la Cursul Internațional de Ortopedie a Genunchiului de la Târgu Mureș, pentru a prezenta noile tehnologii.

“Va fi o oportunitate fantastică pentru noi, toți să utilizăm această nouă tehnologie și în primul rând să ne obișnuim cu instrumentarul și cu echipamentele pe care le au pentru a face intervenții chirurgicale de înaltă precizie și tehnologie. Ar fi bine ca în acest demers, pentru că toată această tehnologie are niște costuri, să fim sprijiniți de Casa Națională și de autoritățile locale și județene, pentru că Târgu Mureș este un centru medical de renume. Cred că lucrurile astea le-am putea discuta și să rezolvăm aceste probleme și de asemenea să primim o finanțare adecvată din partea Casei Naționale pentru programul național de endoprotezare”, a arătat dr. Bățagă.

El a subliniat că, față de instrumentarul existent în spitale, noile truse sunt mai simple, iar rezultatele care se obțin postoperator pentru pacienți sunt foarte bune, recuperarea este mai rapidă și perioada de spitalizare mai scurtă.

“E o mare bucurie și un privilegiu să vă prezentăm noile noastre inovații împreună cu Societatea Română de Ortopedie și evident scopul este de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților români. Avem ocazia de a prezenta produsele medicilor chirurgi ortopezi implicați în endoprotezare, cât și întregului personal medical de specialitate. Vreau să-i mulțumesc dr. Tiberiu Bățagă pentru invitație și oportunitatea pe care ne-a oferit-o. E prima prezentare în România. Planul nostru este să ajungem în câteva orașe: Iași, București, Timișoara, unde vom avea ocazia să întâlnim ortopezi pentru a le arăta produsele noastre inovative”, au declarat presei organizatorii evenimentului. (Agerpres)

Lasă un comentariu