PRINȚUL CHARLES, 2020: “ÎN CE MĂ PRIVEȘTE, ROMÂNIA OCUPĂ UN LOC DEOSEBIT ÎN INIMA MEA. ÎL NUMĂR PRINTRE STRĂMOȘII MEI PE VLAD ȚEPEȘ, CEEA CE AR PUTEA EXPLICA DE CE LA FIECARE VIZITĂ, O PARTE DIN MINE SE SIMTE ACASĂ”

Distribuie pe:

În primăvara lui 2020 a apărut un videoclip narat de Prințul Charles care îi îndeamnă pe români să își petreacă vacanțele în România și să descopere “bogățiile de necrezut” ale acesteia, afirmând că țara noastră este “admirabilă” și “uimitoare” ca diversitate.

Filmul, realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, a fost lansat la reședința prințului din localitatea covăsneană Valea Zălanului, fiind realizat cu scopul de a sprijini industria turismului din România.

“România este o țară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare și mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele și mănăstirile Bucovinei, Moldovei și Maramureșului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecțiile neprețuite din muzeele Bucureștiului sau frumusețea sălbatică a defileului Porțile de Fier, castelele, munții și satele săsești ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului și Crișanei. Moștenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortărețele dacilor și cetățile grecești Histria și Argamun. O atât de bogată diversitate naturală și culturală reunite sub același drapel e remarcabilă și e una dintre caracteristicile care fac din România acest colț deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeași măsură este hotărârea poporului român de a-și conserva și păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meșteșugurile și tradițiile și de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construiește un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute și apreciate de tot mai mulți oameni”, menționează Prințul Charles în film.

“În ce mă privește, România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoșii mei pe Vlad Țepeș, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită, o parte din mine se simte acasă. Voi continua, atât cât îmi va sta în putință, să pledez pentru importanța protejării și celebrării comorilor unice ale României, a satelor, a clădirilor istorice, a tradiției culinare, a prețioasei biodiversități, a faunei sălbatice și a pădurilor maiestuoase”, mai spunea Prințul Charles.

Lasă un comentariu