LANSARE DE CARTE PENTRU COPII LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ “PETRU MAIOR” REGHIN

Distribuie pe:

Marți, 13 septembrie 2022, de la ora 10.00, la sala de activități a Bibliotecii Municipale “Petru Maior” Reghin a avut loc un eveniment cultural extrem de interesant și atractiv, lansarea cărții pentru copii Dăruind povești…, autor prof. univ. dr. Maria Dorina Pașca, de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” Târgu-Mureș. Evenimentul s-a bucurat de prezența unui mare număr de elevi de clasa I-a de la următoarele unități de învățământ din municipiul Reghin: Colegiul “Petru Maior”, Școala Gimnazială “Alexandru Ceușianu”. Au fost prezente de asemenea cadre didactice și bibliotecari. Activitatea culturală, care a fost moderată de prof. dr. Florin Bengean, managerul bibliotecii municipale reghinene, s-a bucurat de un succes deosebit, toți cei prezenți fiind fascinați de minunata lume a cărții și a poveștilor. Doamna prof. univ. dr. Maria Dorina Pașca a oferit cadou fiecărui elev participant, precum și cadrelor didactice, câte un exemplar din cartea lansată cu acest prilej.

Doamna prof. univ. dr. Maria Dorina Pașca este o personalitate marcantă în cadrul culturii românești. Domnia sa, prin tot ceea ce face și prin opera sa, este un reper pentru generația sa, precum și pentru cei mai tineri, este un model demn de urmat pentru aceștia. Domnia sa se înscrie, fără îndoială și pe bună dreptate, în galeria marilor oameni de cultură ai neamului nostru românesc pentru profundul profesionalism al domniei sale, precum și pentru seriozitatea pe care a arătat-o în tot ceea ce a întreprins dânsa. Numele domniei sale va rămâne legat de marile realizări pe care le-a întreprins pe tărâm cultural, realizări care sunt multe și importante.

Personalitate reprezentativă, doamna prof. univ. dr. Maria Dorina Pașca se integrează în constelația culturii române prin formația sa de psiholog de mare prestigiu. Domnia sa a avut, în timpul activității sale didactice, și are și în prezent un singur ideal: acela de a se dărui cu totul Universității și studenților săi. Pentru atingerea acestui ideal, și-a jertfit toată puterea de muncă, toate cunoștințele pe care le are, toți talanții cu care a fost înzestrată de bunul Dumnezeu, îmbinând adeseori noaptea cu ziua. Cred că este potrivit să o vedem pe prof. univ. dr. Maria Dorina Pașca și ca om, și ca părinte al studenților săi. Toți cei ce o cunosc știu prea bine că domnia sa nu este numai un dascăl destoinic, entuziast și priceput, ci și un părinte bun și iertător al studenților săi, un adevărat ctitor de suflete. În relațiile sale cu colegii, cu apropiații, cu prietenii, îi impresionează pe toți prin cordialitatea și prin optimismul său viguros, care emană din întreaga sa ființă. Este înzestrată cu o natură generoasă și plină de omenie, integră, dezinteresată, realistă, asociabilă la cauze și acțiuni mari. În cariera sa universitară, toți studenții, atât cei din trecut, cât și cei de azi, știu că are un suflet de aur, o inimă caldă și deschisă. Înzestrată cu bogate resurse sufletești, cu un tact pedagogic deosebit, stăpână pe multiple izvoare de inspirație, pe care le fructifică cu ajutorul alesei sale culturi, prof. univ. dr. Maria Dorina Pașca știe să pătrundă în sufletele studenților, să-i călăuzească pe toți pe calea binelui, a adevărului și a muncii cinstite, să-i ajute cu cuvântul și cu fapta, să-i încurajeze și să-i sprijine cu râvnă.

FLORIN BENGEAN

Lasă un comentariu