CELE MAI FRECVENTE MOTIVE DE CEARTĂ ÎN CUPLU

Distribuie pe:

Toate relațiile presupun, uneori, câte un compromis și niciun cuplu nu reușește să stea împreună la nesfârșit fără să se certe. Însă, în mod surprinzător, motivele pentru care cuplurile se ceartă cel mai mult nu sunt banii sau infidelitatea.

Cercetătorii americani, citați de descopera.ro, au realizat un studiu pe 2.000 de oameni, care au dezvăluit fiecare motivele pentru care au, de obicei, certuri cu partenerul.

“Auzim adesea cum banii sunt cei care duc cel mai adesea la divorț, însă un nou studiu a scos la iveală cauza celor mai multe discuții contradictorii în doi. Se pare că nu felul în care ne câștigăm salariul sau ne cheltuim economiile este subiectul celor mai multe controverse între el și ea, ci cu totul altul.

Ei bine, se pare că mâncarea creează cele mai multe tensiuni în cuplu. Discuțiile în contradictoriu încep adesea de la întrebarea simplă ce mâncare gătim (comandăm) astăzi, dar pot continua și cu mici detalii despre preferințele culinare ale celor doi parteneri de viață.

Un cuplu obișnuit se ceartă de 156 de ori pe an în legătură cu ce să mănânce și durează nu mai puțin de 17 minute pentru ca el și ea să se decidă asupra meniului.

Însă discuțiile în contradictoriu legate de mâncare nu se opresc aici. Cercetările realizate arată că 32% dintre cupluri se ceartă despre cine să meargă să ridice pachetul cu bunătăți de la restaurant, apoi 30% dintre parteneri nu reușesc să se înțeleagă cu privire la cantitatea comandată, după care 12% nu se pot decide dacă să împartă sau nu cu jumătatea lor ceea ce au ei în farfurie”, au constatat oamenii de știință americani.

La rândul lor, englezii au acordat și ei atenție subiectului și au realizat propriul sondaj cu privire la rolul pe care mâncarea îl joacă în relațiile în doi. Dintre cei 2.000 de britanici chestionați, 22% dintre femei au declarat că nici nu iau în calcul un partener care nu are aceleași gusturi gastronomice ca ele.

Jumătate dintre respondenți au fost de părere că un partener care are aceleași preferințe culinare este, într-adevăr, mai atractiv decât unul care preferă cu totul alte alimente decât ei, iar 17% au fost chiar mai radicali, spunând că ar refuza să iasă în oraș cu cineva care are cu totul alte gusturi decât ei, chiar dacă aceștia ar fi milionari.

Deci, pe primul loc în topul motivelor de ceartă în cuplu se află mâncarea (37%). Urmează ora de plecare de acasă pentru un eveniment sau o întâlnire (33%), cât durează să fim gata să ieșim pe ușă (34%), cât timp să petrecem cu familia extinsă (31%) și ce filme sau emisiuni TV să urmărim împreună (30%). (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu