,,Costică, Costică, fă lampa (și gura) mai mică” Parlamentarii noștri vor să-și mărească salariile cu 2.000 de lei

Distribuie pe:

REVOLTĂTOR! Conform unui demnitar român, dl Guran, care îl citează pe dl Iliescu care îi îndemna să fie “săraci și cinstiți”... ei au ales să fie “bogați și cinstiți”, dl Guran specificând totodată că “trebuie să învățăm asta”, continuând cu o declarație surprinzătoare: “Economia merge, bani sunt, vom trăi bine. În rest, sunt povești de adormit copiii!” Da, ei vor trăi bine. Dl Guran nu a spus că toți vom trăi bine. Un alt parlamentar... PNL-ist declară cu emfază și obrăznicie: “…și salariile noastre trebuie indexate ca a oricărui român”. V-ați indexat luxul, mofturile, infatuarea și lipsa de conștiință. Toate acestea după ce Curtea Constituțională a declarat legea privind indexarea veniturilor demnitarilor ca fiind neconstituțională.

Când președintele României îți cere să stingi lumina când pleci de acasă, să scoți aparatele electrice din priză este o dovadă de patriotism, de grijă vădită față de binele nostru și al țării și trebuie acționat ca atare, și tot din patriotism când nouă ni se cere să “ strângem cureaua în timp ce ei și-o lărgesc” , reacția noastră ar trebui să fie instantanee, promptă, să înțelegem și să ne supunem.

Nici măcar suficient de sarcastică nu mai pot să fiu pentru că, de fapt, sunt revoltată, scârbită când văd sfidarea, nerușinarea și lăcomia lor.

Domnilor parlamentari, cei 2.000 de lei pe care voi i-ați adăugat salariilor voastre reprezintă valoarea unei pensii sau a unui salariu mediu în România. Există români care trăiesc cu această sumă o lună de zile, sumă din care se zbat să-și crească copiii, să mănânce, să se spele, să plătească facturi și impozite (toate acestea fiind, de fapt, salariile voastre), iar voi vă măriți lefurile oricum deja mult prea mari dacă ne gândim că nu faceți absolut nimic pentru a redresa economia, viața și tot ce înseamnă destinul țării. Chiar puteți dormi liniștiți? Chiar nu aveți frică de Dumnezeu? Câte mașini puteți conduce, de câte case aveți nevoie, în câte paturi puteți dormi, câte costume puteți purta? Întrebări ar mai fi... Cred că fondul de salarii pentru parlamentari și tot ce înseamnă staff-ul țării, incluzând comisii, subcomisii, paracomisii, comisiile comisiilor, autorități și multe alte instituții, care de fapt ar trebui să deservească poporul român, depășește cu mult PIB-ul țării.

Cred că una dintre soluții ar fi ca aleșii să fie coborâți din raiul pe care și l-au creat și, fără a avea acces la vreo formă de venit decât un salariu, nu minim, ci mediu, să fie nevoiți să trăiască așa, cel puțin un an de zile, să își ducă traiul așa cum o facem noi. De pe o zi pe alta, cu grija zilei de mâine, cu nivelul de viață care ni-l oferă ei, nouă, acum. Apoi... schimbăm impresii, la o cafea. Dau eu cafeaua.

În România există două Românii. Una subdezvoltată, urâtă, murdară, săracă, intrată în colaps sub toate aspectele, și România aleșilor, unde curg lapte, miere și bani. Nu au nimic de-a face una cu alta. Sunt două realități diferite.

În calitate de româncă, de cetățean român cu drepturi depline (teoretic), la mine în țară, sunt scârbită de cei de care ar trebui să fiu mândră. Mă tot întreb... până când vom tolera, accepta și înghiți sfidarea și batjocura? Rușine! Și nouă și lor. ,,Somnul rațiunii (și al națiunii) naște monștri!”

ANTONELA DUMITRACHE

Lasă un comentariu