38 DE MIGRANȚI CARE VOIAU SĂ AJUNGĂ ÎN ROMÂNIA, SALVAȚI ÎN MAREA NEAGRĂ DE PAZA DE COASTĂ BULGARĂ

Distribuie pe:

Treizeci și opt de migranți care încercau să ajungă în România au fost salvați joi în Marea Neagră de paza de coastă bulgară, a anunțat Ministerul de Interne de la Sofia, un incident rar care se produce într-un context de presiune migratorie, notează AFP.

Este pentru prima dată din 2014 când sunt găsiți migranți în apele teritoriale bulgare, a declarat presei Anton Mirkov, directorul poliției regionale de frontieră.

Persoanele salvate - 22 de bărbați, opt femei și opt copii, originari din Siria și Afganistan - au plecat din Turcia și au fost reperați aflându-se în dificultate, în mijlocul unei furtuni.

“Ambarcațiunea, lungă de șapte-opt metri, nu mai avea combustibil”, a precizat comisarul Mirkov. Astfel de echipaje navighează de obicei la mare distanță de țărm, a explicat el. Autoritățile bulgare au raportat o creștere a presiunii migratorii la frontiera cu Turcia, lungă de 259 de kilometri. Controalele au fost înăsprite semnificativ după moartea a doi polițiști, la 25 august, la Burgas (est), loviți de un autocar transportând migranți.

Aproximativ 300 de militari au fost trimiși să consolideze un gard de sârmă ghimpată ridicat între 2014 și 2017 la frontiera turcă, mai scrie AFP. (Agerpres)

Lasă un comentariu