ITALIA, GIORGIA MELONI: SĂ SPERĂM CĂ SPANIA VA TRECE ȘI EA LA DREAPTA

Distribuie pe:

Lidera partidului postfascist Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni, care a câștigat duminică alegerile din Italia, și-a exprimat speranța că “Spania va trece și ea la dreapta”, într-un tweet adresat joi liderului partidului de extremă dreapta spaniol Vox, Santiago Abascal, informează AFP.

Abascal a fost unul dintre primii care a felicitat-o luni pe Giorgia Meloni, care, potrivit lui, “a arătat calea spre o Europă mândră și liberă a națiunilor suverane”, în timp ce ministrul spaniol al afacerilor externe, Jose Manuel Albares, socialist, a declarat ceva mai târziu că “populismele sfârșesc întotdeauna printr-o catastrofă”.

Într-un tweet postat joi, probabila viitoare șefă a guvernului italian îi mulțumește lui Abascal pentru “prietenia” sa.

“Știi cât a trebuit să muncim pentru a ajunge la acest rezultat. Acum suntem deja la lucru pentru a înfrunta problemele italienilor, într-un mod concret tipic conservatorilor”, continuă Giorgia Meloni în acest tweet scris în spaniolă, o limbă pe care ea o vorbește fluent.

“Sperăm că Spania va trece și ea la dreapta!”, conchide Meloni, 45 de ani, care în luna iunie a susținut un discurs în fața unor militanți ai Vox în Spania.

“Da familiei naturale, nu lobby-ului LGBT! Da identității sexuale, nu ideologiei de gen! Da cultului vieții, nu abisului morții! Da valorilor universale ale Crucii, nu violenței islamiste! Da frontierelor sigure, nu imigrației în masă! (...) Da suveranității poporului, nu birocrației de la Bruxelles!”, a afirmat Meloni în acel discurs.

Giorgia Meloni a început negocieri cu partenerii săi de coaliție, partidul antiimigrație Liga al lui Matteo Salvini și partidul conservator Forza Italia al lui Silvio Berlusconi, pentru un guvern a cărui formare să se încheie până la sfârșitul lui octombrie.

Această coaliție dominată de extrema dreaptă dispune de majoritate absolută, atât în Camera Deputaților cât și în Senat, amintește AFP. (Agerpres)

Lasă un comentariu