REGHIN: COLECȚIE IMPRESIONANTĂ DE BUJORI ÎN CINSTEA ACADEMICIANULUI IOAN BOJOR, LA LICEUL CARE ÎI POARTĂ NUMELE

Distribuie pe:

Liceul “Ioan Bojor” din Reghin deține o colecție impresionantă de bujori, înființată în cinstea fiului fostului director al școlii din perioada 1922-1924, Ioan Bojor, academicianul Ovidiu Bojor, fondatorul fitoterapiei moderne în România, cel care va împlini, în data de 1 noiembrie, vârsta de 98 de ani.

Colecția Liceului Tehnologic “Ioan Bojor” din Reghin, dedicată academicianului Ovidiu Bojor, a devenit cu atât mai importantă în ultimele zile, cu cât bujorul a devenit Floarea Națională a României, printr-o lege adoptată recent.

“În urmă câțiva ani, în onoarea academicianului Ovidiu Bojor, am inițiat în școală un concurs interdiscipinar «Ioan Bojor» în cadrul unui proiect finanțat de Primăria municipiului Reghin și Consiliul Local. În urma acestui concurs am achiziționat butași de plante medicinale și de bujori, iar astăzi există o colecție de bujori. Avem o colecție impresionantă de bujori de toate culorile. Suntem foarte, foarte mândri de ei, mai ales în primăvară când încep să înflorească, toată lumea iese în curte să-și facă poze cu ei. Mie îmi place cel mai mult bujorul galben, dar avem și roșu, avem și roz, avem și alb, avem multe culori frumoase. Ne face o deosebită plăcere și o onoare să avem această colecție de bujori. Nu este o cultură greu de întreținut. Toamna îi tăiem ca să reziste peste iarnă și nu e complicat. Nu e o floare pretențioasă”, a declarat presei, profesoara Laura Ardelean, de la Liceul Tehnologic “Ioan Bojor” din Reghin. (Agerpres)

Lasă un comentariu