SĂRBĂTOAREA MĂRULUI LA BATOȘ

Distribuie pe:

În zilele de 1 și 2 octombrie, în comuna Batoș, județul Mureș, a fost sărbătoare. O sărbătoare a toamnei, o sărbătoare a comunei, a tradițiilor, a tuturor celor de acolo și nu numai. A fost bucurie peste tot, cu ocazia celei de a XIX-a ediții a “Sărbătorii Mărului”, manifestare organizată de Primăria și Consiliul Local al comunei Batoș împreună cu Grupul Producătorilor și Fermierilor din Batoș.

Sâmbătă, 1 octombrie, a fost ziua întrecerilor sportive în sala de sport și în aer liber, pentru fiecare categorie de vârstă, cei mai buni având posibilitatea să câștige Cupa “Mărul de aur”, au avut loc activități de prevenire a consumului de droguri, proiecții de filme în aer liber, teatru, dansuri moderne..., un întreg periplu de activități menite să întregească paleta de culori, provocări și voie bună a acestei prime zile de sărbătoare.

Duminică, 2 octombrie, ziua a debutat cu o slujbă religioasă, ca apoi Fanfara Municipiului Reghin să adauge un plus de solemnitate și frumos acestei sărbători locale, fiind ziua destinată laturii artistice a acestui eveniment, cultivării și perpetuării tradițiilor, a folclorului în special, descoperirii și promovării talentelor existente în comunitate, talente care nu sunt puține. Foarte mulți copii au urcat pe scena pregătită pentru acest eveniment, bucurându-se și, totodată, încântându-i pe cei prezenți cu voci calde și curate, cu măiestria și talentul lor în mânuirea instrumentelor muzicale. Un număr mare de formații vocale, 2 tineri și foarte talentați instrumentiști (saxofon și vioară) și o solistă din Goreni, absolventă de Conservator, Maria Suciu, au delectat și încântat publicul prezent în număr foarte mare la acest eveniment.

Ei bine, prezența Ansamblului Artistic Profesionist “Mureșul” a constituit apogeul acestei frumoase sărbători. Frumoșii oameni din acest ansamblu, profesioniști dedicați, iubitori ai tradițiilor și folclorului, în ciuda ploii grele care nu se mai oprea, ca întotdeauna, au fost la înălțimea renumelui pe care îl au. Solistele, dansatorii, orchestra au făcut ceea ce ei știu să facă foarte bine. Să aducă bucurie și voie bună, să încânte văzul, auzul și sufletele, să creeze prin fiecare sunet, pas, arcuș și clapă amintiri care vor trezi mereu o stare de bine, un zâmbet celor care i-au văzut și auzit.

În comuna Batoș se simțea la tot pasul un aer de sărbătoare, iar toți cei implicați au avut grijă să nu lipsească nimic de la aceast frumos eveniment în care Batoșul a trăit, din plin, SĂRBĂTOAREA MĂRULUI.

ANTONELA DUMITRACHE

Lasă un comentariu