UN NOU LABORATOR DE CRIMINALISTICĂ PENTRU STUDENȚII UNIVERSITĂȚII “DIMITRIE CANTEMIR” DIN TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Studenții Facultății de Drept din cadrul Universității “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș beneficiază din această toamnă de un Laborator nou și performant de Criminalistică și Criminologie.

Noul Laborator de Criminalistică și Criminologie reprezintă totodată un centru de cercetare științifică fundamentală și aplicativă pentru studenți și masteranzi, sub coordonarea lectorului universitar dr. Dorinel Popa, specialist cu vastă experiență în domeniul criminalisticii și științelor penale.

Studenții se pot familiariza aici cu principalele instrumente, metode tehnico-științifice și procedee tactice folosite în activitatea de prevenire și descoperire a infracțiunilor, de identificare a făptuitorilor și de administrare a probelor necesare pentru aflarea adevărului în procesul penal.

Dintre dotări, cele mai importante sunt: trusă criminalistică personalizată (care include pensulă magnetică, pensulă din puf de struț și pensulă relevare cu fire din fibră de sticlă, pulbere magnetică și pulbere nemagnetică, folie adezivă transparentă, tușieră pentru prelevare impresiuni, kit siliconic pentru ridicarea urmelor traseologice, bandă adezivă gradată și bandă decimetrică, set de numere pentru marcarea poziției probelor la locul faptei, lanternă portabilă cu raze ultraviolete etc.), aparat pentru verificare autenticitate documente și bacnote în lumină albă și în lumină ultravioletă, microscop digital, schelet uman, bust uman cu organe detașabile.

De asemenea, laboratorul dispune de aparat foto digital cu microcard SD încorporat, tehnică digitală pentru sistem video-proiecție, monitor extern, pointer, proiector, scaner, imprimantă multifuncțională, card-reader SD etc.

Facultatea de Drept, Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș

Lasă un comentariu