PARTICULE DIN AERUL POLUAT, DESCOPERITE ÎN ORGANELE COPIILOR NENĂSCUȚI

Distribuie pe:

Particule prezente în aerul poluat au fost descoperite pentru prima dată în plămânii și creierele în curs de dezvoltare ale copiilor nenăscuți, a relatat ieri The Independent.

Noua cercetare revoluționară efectuată la Universitatea din Aberdeen, Scoția, și la Universitatea din Hasselt, Belgia, stârnește îngrijorări cu privire la riscul ca poluarea toxică a aerului să afecteze în mod direct dezvoltarea copiilor în perioada intrauterină. Nanoparticulele (particule fine) numite carbon negru, prezente în aerul poluat, au fost studiate de oamenii de știință în încercarea de a afla dacă acestea pot putea ajunge la făt. Descoperirile demonstrează nu doar că placenta este expusă la particulele prezente în aerul poluat, ci și că aceste nanoparticule ajung la făt în perioada intrauterină încă din primul trimestru de sarcină.

Particulele au fost identificate în interiorul organelor în curs de dezvoltare ale fătului, inclusiv în ficat, plămâni și creier. Oamenii de știință sunt îngrijorați de potențialele consecințe ale acestor particule asupra sănătății copiilor nenăscuți. (Agerpres)

Lasă un comentariu