ACTIVIȘTI DIN BELARUS, RUSIA ȘI UCRAINA, LAUREAȚI AI PREMIULUI NOBEL PENTRU PACE 2022

Distribuie pe:

Activistul belarus Ales Bialiațki, organizația rusă de apărare a drepturilor omului Memorial și organizația ucraineană Centrul pentru Libertăți Civile sunt laureații Premiului Nobel pentru Pace din 2022, pentru eforturile lor de a documenta abuzurile asupra drepturilor omului, a anunțat vineri Comitetul Nobel din Norvegia, potrivit agențiilor internaționale de presă.

“Laureații Premiului pentru Pace reprezintă societatea civilă din țările lor de origine. Ei promovează de mulți ani dreptul de a critica puterea și de a proteja drepturile fundamentale ale cetățenilor”, a explicat Comitetul Nobel din Norvegia în motivația sa. “Au depus eforturi remarcabile pentru a documenta crimele de război, abuzurile asupra drepturilor omului și abuzul de putere. Împreună demonstrează importanța societății civile pentru pace și democrație”, se mai arată în motivație.

“Comitetul Nobel din Norvegia vrea să onoreze trei campioni remarcabili ai drepturilor omului, democrației și coexistenței pașnice între cele trei țări vecine - Belarus, Rusia și Ucraina”, a declarat președinta sa, Berit Reiss-Andersen. (Agerpres)

Lasă un comentariu