CE NU UITĂ NICIODATĂ ADULȚII DIN COPILĂRIA LOR

Distribuie pe:

Ca adulți, ne vom aminti foarte puține lucruri specifice din interacțiunile zilnice, conversații, lecții sau prelegeri, dar ne vom aminti întotdeauna sentimentele și emoțiile pe care le-am trăit în timp ce creșteam în casele părintești.

Deși părinții perfecți nu există, există lucruri valoroase pe care noi, ca părinți, le putem face pe măsură ce ne creștem copiii, care le vor permite să privească înapoi la copilăria lor cu recunoștință și apreciere.

Cum și-au exprimat părinții dragostea

Un studiu al cercetătorilor de la prestigioasa Universitate Harvard a descoperit o asociere între căldura și dragostea părintească în copilărie și “înflorirea” mai târziu în viață. Cu alte cuvinte, copiii care au părinți iubitori în copilărie prosperă emoțional, psihologic și social ca adulți.

Toți adulții își amintesc cum i-au făcut să se simtă părinții lor. Sentimentele pozitive și negative fac parte din fiecare relație părinte - copil. Scopul părinților este să acționeze astfel încât copiii să asocieze cuvinte precum iubitor, grijuliu, afectuos, amabil, încurajator, susținător, încrezător și protector cu cine am fost noi ca părinți.

Există multe tipuri de stiluri parentale și ar fi bine să îți dai seama de stilul tău și să faci orice modificări necesare care pot îmbunătăți relația părinte - copil. Stilul autoritar de parenting este legat de căldură și receptivitate și este recomandat de experți. Acest stil este asociat cu rezultate de performanță academică mai mare, stima de sine, abilități sociale, mai puține boli mintale și delincvență mai scăzută la copii.

Cum au fost disciplinați

Cum noi ne amintim cum ne-au disciplinat părinții, tot așa copiii noștri își vor aminti cum îi disciplinăm noi, iar modul nostru de disciplinare poate continua și în generația următoare. Toți părinții înțeleg cât de frustrant este să ai un copil neascultător sau care are purtări nepotrivite.

Toți părinții au spus sau au făcut lucruri în timp ce își disciplinau copiii pe care credeau că nu le vor spune sau face niciodată. Ni s-a spus că lovirea și țipătul nu duc la un comportament mai bun la copii și, totuși, unii recurg la asta pentru că nu au experimentat exemple de disciplină pozitive în propriile copilării.

Tehnicile de disciplinare pozitivă sunt strategii care îi vor învăța pe copiii noștri să își gestioneze comportamentul, să îi ferească de rău și să promoveze o dezvoltare sănătoasă. Aceste strategii pot arăta ușor diferite în cadrul fiecărei familii, dar pot include modelarea comportamentelor pozitive, stabilirea de reguli consistente și adecvate vârstei, cu consecințe clare, ascultarea opiniilor copiilor noștri, ajutându-i în același timp să își dezvolte independența și abilitățile de raționament, ajutându-i să înțeleagă emoțiile pe care le au, experimentarea și redirecționarea alegerilor de comportament slabe. Încrederea ta ca părinte va crește pe măsură ce vei vedea copiii răspunzând pozitiv la aceste moduri mai sănătoase de disciplinare.

Cum este prețuit timpul în familie

Copiii își vor aminti valoarea pe care o acordați timpului planificat în familie, care construiește relații de familie mai puternice și promovează abilități sociale și emoționale sănătoase. Obiceiul de a lua mesele în familie crește abilitățile de comunicare, bunăstarea mintală și stima de sine.

Luați în considerare faptul că de fiecare dată când alegeți să vă jucați în natură sau să jucați jocuri de societate, îi ajutați și îi protejați împotriva stresului și îi învățați rezistența socială și emoțională.

Banii cheltuiți pe experiențe în loc de jucării promovează relații sociale mai puternice. Călătoriile în familie, chiar și ieșirile gratuite sau ieftine, învață importanța de a face amintiri și de a vă bucura de experiența de a petrece timp împreună. Copiii își vor aminti, de asemenea, că le-ați prețuit timpul când i-ați sprijinit la școală sau ați fost lângă ei la evenimente.

Exemplul personal

Copiii noștri vor învăța să interacționeze cu lumea urmărindu-ne cum ne implicăm noi în lume. Acțiunile noastre înfățișează valorile familiei noastre. Dacă dorim ca și copiii noștri să fie buni, manierați, demni de încredere, muncitori, responsabili, credincioși, empatici și răbdători, trebuie să oglindim aceste virtuți. Copiii noștri vor învăța să interacționeze între ei și cu alții din afara grupului familial, urmărind exemplul interacțiunilor părinților.

Tradițiile familiei

Copiii vor conecta tradițiile familiale unice cu cine suntem noi ca familie. Tradițiile de familie, oricât de mici, întăresc legăturile de familie și creează amintiri durabile.

Multe tradiții de familie au apărut datorită unei activități care a fost iubită și a fost ușor de repetat, cum ar fi mersul la pizza și la un film în seara de vineri, vizionarea unor meciuri duminica sau... gogoșile calde în serile geroase. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu