PROIECT: CHIRIAȘII ANL VOR PUTEA ÎNCHEIA CONRACTE PE O PERIOADĂ DE 5 ANI

Distribuie pe:

Potrivit unui proiect de modificare a Legii nr. 152/1998, aflat spre adoptare la Camera Deputaților (for decizional), chiriașii din apartamentele construite de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) își vor putea prelungi contractul de închiriere pe perioade de câte cinci ani, nu anual, așa cum se întâmplă în prezent.

“După expirarea perioadei contractuale inițiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte 5 ani.

De asemenea, locuințele pentru tineri destinate închirierii se vor putea vinde titularilor contractelor de închiriere numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum șase ani consecutivi de la data încheierii primului contract de închiriere către același titular și (sau) către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condițiile legii, fară ca vânzarea să fie condiționată de vârsta solicitantului și fără interdicție de vânzare sau după minimum un an neîntrerupt de la data încheierii primului contract de închiriere, cu condiția consemnării interdicției de vânzare pe o perioadă de cinci ani în cartea funciară”, prevede proiectul.

În nota de fundamentare, se precizează: “Măsura ar veni în sprijinul chiriașilor, în sensul în care valabilitatea contractului pe o perioadă de cinci ani ajută în situația încheierii contractelor de utilități și la obținerea vizei de flotant, restul actelor cerute prin legislația în vigoare urmând a fi depuse anual, în vederea reactualizării datelor”.

Reamintim că beneficiari pentru închirierea unei locuințe construite de ANL pot deveni tinerii care sunt majori, dar care nu au împlinit vârsta de 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuințe.

Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie să fie adoptat de Camera Deputaților, să fie promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu