DEPUTATUL DAN TĂNASĂ: “UNGARIA FOLOSEȘTE FOTBALUL CA PARTE A PROPAGANDEI PENTRU AUTONOMIA TERITORIALĂ”

Distribuie pe:

Deputatul mureșean Dan Tănasă a postat pe pagina sa oficială de Facebook o opinie potrivit căreia statul vecin, Ungaria, se folosește de fotbal, ca instrument social politic împotriva României. “O nouă dovadă a faptului că Ungaria instrumentează ideologic și politic fotbalul, un sport care ar trebui să unească, este dată de faptul că în vara acestui an, echipa de fotbal din Miercurea-Ciuc și-a schimbat logo-ul. Până acum pe siglă era trecută denumirea bilingvă a echipei: în partea superioară era scris Futball Klub Csíkszereda, iar jos Futball Klub Miercurea-Ciuc”, a scris deputatul. Conform lui Tănasă, “pe noul logo (care datează cel puțin din luna iunie), denumirea în limba română a fost înlocuită cu textul Székelyföld Labdarúgó Akadémia, în traducere Academia de Fotbal a ținutului secuiesc”.

Deputatul este de părere că “Ungaria folosește fotbalul (alături de bere și chipsuri, printre altele) ca parte a propagandei pentru autonomia teritorială pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc și pentru construcția ideologică a visului Ungariei Mari, atât de drag lui Viktor Orban, Kelemen Hunor și Laszlo Tokes”.

El a lansat și două întrebări către FRF: “De ce Federația Română de Fotbal tolerează instrumentalizarea politică a fotbalului? De ce FRF înregistrează în campionat echipe cu denumiri și logo în alte limbi decât limba oficială de stat?”.

Redacția

Lasă un comentariu