INTERVENȚIE DE REVIZIE A ARTROPLASTIEI TOTALE DE ȘOLD CU RECONSTRUCȚIE CU GREFĂ OSOASĂ, LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

O echipă de medici din cadrul Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, coordonată de Șef secție prof. dr. Tiberiu BĂȚAGĂ, medic primar Ortopedie și Traumatologie, au realizat, marți dimineață, o intervenție chirurgicală de revizie a artroplastiei totale de șold drept cu plastia-reconstrucția acetabulului drept cu grefă osoasă, unei paciente de 76 de ani.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ două ore și a constat în înlăturarea componentelor protetice degradate de la nivelul acetabulului drept și femurului drept, reconstrucția acetabulului drept cu grefă osoasă și fixarea componentelor endoprotetice de revizie.

Intervenția s-a desfășurat în Blocul operator al Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie, iar echipa care a realizat intervenția este formată din prof. dr. Tiberiu BĂȚAGĂ, dr. Marius VÎLCELEAN, medici primari ortopedie și traumatologie, dr. Ioan NEMEȘ, medic primar ATI, dr. Flaviu MOLDOVAN, dr. Daniel DACHER, dr. Virgiliu CERNIT, medici rezidenți ortopedie și traumatologie, dr. Alexandra GHEORGHE, medic rezident ATI, as. Mirela CUCUIET, As. Sabina-Gabriela SZENTANAI, asistenți instrumentari ortopedie, as. Daniela SFREDEL - asistent ATI, infirmier Horațiu MOLDOVAN.

Grefa osoasă necesară pentru intervenția chirurgicală provine de la Banca de Țesut Colentina, coordonată de dr. Andrei NICA.

Intervenția de azi este a șasea realizată în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș pe Programului Național de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, în anul 2022.

Biroul de presă

Lasă un comentariu