OILE AU ÎNLOCUIT, DUMINICĂ, AUTOMOBILELE PE STRĂZILE DIN MADRID

Distribuie pe:

Mioarele erau însoțite de ciobani care au mânat animalele prin Plaza Mayor, din centrul capitalei Spaniei, în drumul lor spre pășunile de iarnă.

Localnici și turiști s-au aliniat de-a lungul drumului pentru a privi cum mii de oi au mers pe străzile din Madrid, iar clopotele de la gâtul animalelor au oferit un fundal sonor zgomotos.

Acest eveniment anual tradițional a fost reluat în 1994, în cadrul Fiesta de la Trashumancia, după ce parlamentul spaniol a recunoscut rutele tradiționale de transhumanță utilizate de păstori pentru turmele lor.

În Spania, metodele moderne de creștere a animalelor au redus practica transhumanței la un grup redus de fermieri care păstrează tradiția prin asociații precum Concejo de la Mesta, care este responsabilă de Fiesta de la Trashumancia din Madrid. Acești fermieri promovează transhumanța pentru beneficii precum sustenabilitatea, valoarea culturală și protecția mediului, în condițiile în care zonele prin care au trecut oile sunt mai puțin vulnerabile la incendii. Potrivit unei asociații locale, 52 de familii practică încă transhumanța în Spania.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu