România rămâne fără resurse și bogății

Distribuie pe:

România a pierdut după revoluție mai mult decât după un război, la toate capitolele.

A pierdut industria, care a fost privatizată greșit, și nu a avut profesionalismul necesar să înțeleagă procesul de privatizare în scopul dezvoltării industriei de către cei care cumpărau. Această greșeală ne-a costat peste 1.000 de fabrici demolate și vândute la fier vechi. Nu a avut inteligența și corectitudinea de a vinde fabricile strategic la firme care dezvoltau România, precum Mercedes, New Holland, Stayer și alte companii de prestigiu care au fost foarte interesate, dar nu au plătit bani ilegali și așa au ajuns fabricile dorite de firme de prestigiu la fier vechi.

A pierdut gratis petrolul și o parte din gazul țării.

A pierdut prin retrocedări masive, de cele mai multe ori prin acte false făcute în interese străine României pentru a mulțumi interesele politicienilor.

Foarte multe imobile au fost retrocedate fără ca România să piardă un război care să o lase săracă. Am fost și eu implicat în procese de retrocedări prin care am pierdut cu acte contrafăcute clădiri cumpărate de la Statul Român și nimeni nu m-a despăgubit.

Și, cel mai important, am pierdut creierele României formate la noi în țară și cei mai buni specialiști în toate domeniile care fac buget altor țări ale Europei.

Toată lumea spune că România este o colonie afectată de neocolonialism, dar nimeni nu vede alte țări provenite din blocul comunist care nu se comportă ca o colonie, și se dezvoltă în Europa fără ca politicienii lor să se comporte precum slugile și să facă din țara lor o colonie la dispoziția U.E.

Uniunea Europeană nu ne pretinde să fim colonie și să nu avem puncte de vedere specifice națiunii noastre, dar nu poți să fii respectat în Uniunea Europeană dacă ai corupție cât casa, dacă nu ai justiție deloc, dacă nu ai cuvânt de onoare, nu ai profesionalism și vânezi ca politician Român doar un venit care să te îmbogățească, ca magistrat la fel și lista poate continua.

După părerea mea, noi, ca țară, obișnuiți să fim slugi și reprezentați de politicieni cu mentalitate de slugă, ne cerem o poziție inferioară, neonorabilă de colonie de care este normal să profite capitalul străin pentru că noi așa ne purtăm și ei înțeleg că noi acceptăm ca ei să profite, să facă afaceri și să exporte profitul în paradisuri fiscale, iar la noi să raporteze pierderi.

Sunt foarte supărat pe atitudinea asta supusă a României și pentru faptul că Guvernul României pune biruri tot pe români după ce românii pierd tot în țara lor, inclusiv pământul agricol. Uniunea Europeană, pentru a ne salva de această lăcomie a capitalului străin a făcut legea campaniilor afiliate prin care se poate reduce mult exportul de profit, dar România nu o aplică decât capitalului românesc unde nu este cazul de export de profit în scopul evaziunii.

Cred că la societățile cu capital străin unde eu aș vrea să meargă cu prioritate, nu se fac controale ca să nu deranjeze, mai ales dacă au primit un telefon de curtoazie de la un important politician din țara de origine a capitalului străin, care pune o vorbă bună pentru compania din țara lui.

AȘ VREA SĂ FIE FOARTE CLAR: ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ, FIECARE GUVERN TRAGE PENTRU POPORUL LUI, EXCEPȚIE ROMÂNIA CARE BICIUIESTE CU TAXE POPORUL CA SĂ NU TAXEZE CAPITALUL STRĂIN.

RADU PESCAR, Consilier municipal

Lasă un comentariu