Workshop de restaurare pictură - ulei pe pânză, în perioada 23-29 octombrie 2022, la Târgu Mureș

Distribuie pe:

În perioada 23-29 octombrie 2022, Laboratorul de Conservare și Restaurare din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează Workshopul de restaurare pictură ulei pe pânză, la care sunt invitați specialiști de la muzeele din țară și din străinătate, precum: Muzeul Național de Artă Timișoara, Muzeul Secuiesc al Ciucului, dar și specialiști de la instituții de învățământ universitar de profil: Universitatea Națională “George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, Facultatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Maghiară de Arte Plastice - Institutul de formare a restauratorilor, Centrul Muzeal Național de Restaurare și Depozitare din Budapesta. Lucrările workshopului se vor axează pe cercetarea prealabilă a pieselor, căreia îi vor urma operații de conservare și restaurare, în vederea valorificării ulterioare prin expunere.

Piesele care vor face obiectul lucrărilor sunt:

Sikó & Vastag: Gábor Antal;

Markó Károly: Peisaj;

Leizen - Mazeyer Sándor: Venus dormind;

Karl Nagl - Portretul contesei Lazar Olga;

Corneliu Michăilescu -Natură statică;

Eustațiu Stoenescu - Eleganță;

Ziffer Sándor - Pârâului morii;

Autor necunoscut - Sfântul Anton.

Următoarele lucrări au fost selectate pentru efectuarea unei documentații fototechnice cu aparatură modernă de la firma Tripoint:

Nicolae Grigorescu: Peisaj;

Nicolae Grigorescu: Printre dealuri;

Nicolae Grigorescu: Intendentul de la Barbizon.

Organizatori:

Laboratorul de Conservare și Restaurare al Muzeului Județean Mureș, reprezentat prin: dr. Dumitrescu Raluca, șef secție, dr. Nemes Erika, expert restaurator pictură ulei pe pânză, și Veress Zsuzsanna, restaurator pictură.

Muzeul Județean Mureș

Lasă un comentariu