Ciolacu: “PSD va conduce România și după 2024, indiferent dacă va fi în coaliție cu PNL sau singur”

Distribuie pe:

Partidul Social Democrat va conduce România și după 2024, indiferent dacă va fi în alianță cu PNL sau singur, a declarat, sâmbătă, la Conferința Județeană de Alegeri a PSD Bacău, președintele formațiunii, Marcel Ciolacu.

“Dacă vom avea maturitatea de a ne respecta ca și parteneri - și eu cred că nu există altă soluție până în 2024, decât actuala coaliție politică - vom avea o șansă și după 2024. PSD va conduce România și după 2024, indiferent dacă cu PNL sau fără PNL”, a afirmat președintele PSD.

Marcel Ciolacu a subliniat, în același cadru, că partidul va obține peste 40% la alegerile parlamentare, contrazicându-l astfel pe liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, care spusese anterior că social-democrații au ales intrarea la guvernare și au pierdut șansa să mai obțină un astfel de scor.

“Vorbea Dragoș că în 2024 am fi avut de ales să avem 40% la alegeri și am ales totuși să nu avem 40% și să intrăm la guvernare și să dăm această coerență actului de guvernare și o eficiență categoric așteptată atât de către români, cât și de mediul de afaceri. Nu sunt așa convins! Eu sunt ferm convins că, împreună, în echipă, vom depăși 40% în 2024 chiar dacă ne-am implicat la guvernare”, a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a participat, sâmbătă, la Bacău, la conferința de alegeri a filialei județene a PSD, eurodeputatul Dragoș Benea fiind ales pentru încă un mandat în fruntea acestei organizații.

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, contract cu METRO pentru legumele românești

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea continuă livrările de legume preluate de la producătorii români, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

“Vineri, 28 octombrie 2022, Casa de Comerț Unirea a realizat o altă livrare de legume de la legumicultorii români către magazinele METRO Cash & Carry. Astfel, au fost preluate 13 tone de varză albă și roșie de la producătorii autohtoni și au fost livrate direct în depozitul retailerului menționat pentru a fi introduse în circuitul comercial. Livrările de produse agroalimentare vor continua”, se menționează în comunicat.

Conform sursei citate, reprezentanții Casei de Comerț Agroalimentar Unirea continuă negocierile și cu alte lanțuri de magazine din România pentru a încheia contracte de colaborare, în beneficiul tuturor părților implicate, în vederea creării unui mecanism comercial funcțional.

Stroe, PNL: Nu s-a discutat de un preț fix al energiei. PSD să vină în coaliție cu propunerile”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat, luni, că discuțiile privind modificarea ordonanței privind energia trebuie să pornească de la “baze reale”, iar în coaliția guvernamentală nu s-a discutat despre un preț fix.

“În coaliție nu s-a discutat despre o astfel de modificare (preț fix - n.r.) prin care să se practice aceste noi tarife plafonate și compensate. Ca și principiu, ideea nu este una nouă apropo de prețuri sau ajutoare în funcție de venit. Acum sincer să vă spun, dacă există vreo propunere concretă ea trebuie avansată de (...) PSD în cadrul coaliției și spun asta pentru că evident există disponibilitate din partea noastră. Ordonanța pe energie este perfectibilă, au existat discuții pentru modificarea ei cu furnizorii, dar trebuie să se pornească pe baze reale care se pot aplica. Dacă sunt chestiuni serioase ele trebuie promovate în plan intern, după care și în mass-media și pentru informarea opiniei publice le putem avansa public. (...) Dacă se discută despre un eventual preț de 1,3 lei pe KWh acesta este mult mai mare decât tariful practicat în prezent 0,68 KWh pentru electricitate. PNL nu-și asumă această creștere a acestui preț, ar fi absurd în condițiile în care ne dorim îmbunătățirea legislației care reglementează acest domeniu al energiei să propunem prețuri mai mari”, a explicat Stroe, la Digi 24.

El a subliniat necesitatea digitalizării ANAF, astfel încât unele soluții să poată fi puse în practică.

“În momentul de față nu există o procedură clară, informatizată prin care să putem să facem această legătură între numele abonatului, cel de pe factură și gospodăria în care se consumă. Singura premisă care ar putea să stea la baza unei astfel de soluții pe care cred că foarte mulți și-o doresc - principiul acesta cu prețul în funcție de venit sau ajutoare, subvenții în funcție de venit - este digitalizarea ANAF. Este o condiție de grad zero, pentru că un proces ca acesta trebuie susținut informatic. Din păcate, digitalizarea este în fază incipientă”, a transmis Ionuț Stroe.

Potrivit acestuia, pensiile trebuie majorate astfel încât să poată fi acoperită rata inflației.

Purtătorul de cuvânt al PNL a spus că este foarte probabil ca săptămâna aceasta să aibă loc o ședință a coaliției de guvernare. “Foarte probabil să existe săptămâna aceasta ședința coaliției”, a informat Stroe. (Agerpres)

Lasă un comentariu