Un chinez ascunde față de soție și copil câștigul la loterie de 30 milioane de dolari...

Distribuie pe:

Un bărbat chinez care a câștigat la loterie 30 de milioane de dolari a decis să nu le spună soției și copilului despre norocul neașteptat, pentru ca aceștia... să nu devină leneși!

Potrivit DiGi24.ro, bărbatul s-a dus să își ridice premiul important îmbrăcat în costumul unui personaj de desene animate (un pui), pentru a nu fi recunoscut.

“Bărbatul din sudul Chinei a câștigat 220 de milioane de yuani, adică 30,6 milioane de dolari americani la loterie, și a spus că vrea să își protejeze soția de... aroganță și lene, de aceea va păstra secretul despre câștig, potrivit South China Morning Post.

Bărbatul, identificat cu pseudonimul Li, a cumpărat 40 de bilete de loterie cu 80 de yuani, adică 11 dolari, în regiu-nea Guangxi Zhuang, și pe fiecare bilet a marcat aceleași șapte numere. Numerele au fost câștigătoare și, cu fiecare bilet, a câștigat câte 5,48 milioane de yuani, ceea ce înseamnă că totalul a ajuns la puțin sub 220 de milioane de yuani.

Săptămâna trecută, acesta a mers la sediul loteriei, în capitala regiunii Nanning, pentru a-și ridica premiul. A făcut o donație importantă unei organizații caritabile, dar la ceremonia de înmânare a cecului cu câștigul Li s-a costumat într-un personaj de desene animate, pentru a-și proteja identitatea.

Metoda a mai fost utilizată în China, însă oamenii au vrut să își ascundă norocul față de necunoscuții care i-ar putea hărțui. Deși a fost încântat de câștigul important, Li a spus că încearcă să își stăpânească entuziasmul și nu a spus nimănui despre norocul neașteptat: “Nu le-am spus soției și copilului meu. Sunt îngrijorat că s-ar putea simți superiori față de alți oameni și nu vor munci sau învăța la fel de mult”.

Li a mers acasă cu 24 milioane de dolari (după ce a donat și a plătit taxele aferente câștigului). Bărbatul a mai spus că și-a cumpărat bilete în mod regulat la loterie timp de peste un deceniu, în ultimii ani jucând aceleași numere cu care a câștigat acum. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu