Emisiune numismatică:100 de ani de la nașterea lui Constantin Ionete

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic, începând cu data de 14 noiembrie 2022, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Constantin Ionete, economist de excepție, membru de onoare al Academiei Române și membru în Consiliul de Administrație al BNR timp de 14 ani.

Aversul monedei redă imaginea Palatului Vechi al Băncii Naționale a României, inscripția în arc de cerc „ROMANIA", stema României, valoarea nominală „10 LEI" și anul de emisiune „2022", iar reversul prezintă portretul și numele lui Constantin Ionete și anii între care a trăit acesta „1922" și „2011".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate) este de 480 lei, iar lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul instituției, respectiv www.bnr.ro.

În cazul în care stocul de monede numismatice destinat rezervărilor online se epuizează, există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu