Măsuri importante în domeniul sănătății

Distribuie pe:

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat săptămâna trecută, un proiect de Ordonanță de urgență privind serviciile specializate integrate de sănătate, educație și sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate.

Prin acest act normativ, se creează cadrul legal pentru asigurarea accesului nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, cu sau fără tulburări psihice, precum si pentru stabilirea mecanismului de decontare a acestor servicii și stabilirea răspunderii de malpraxis pentru psihologii care vor acorda aceste servicii conexe.

Normativul stabilește și alte măsuri în domeniul sănătății: se extinde perioada pentru care studenții beneficiază de calitatea de asigurat în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, documentul permițând, se asemenea, Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România să autorizeze temporar distribuția unui medicament necesar tratamentului pacienților cu tuberculoză. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu