Cristiano Ronaldo și-a reziliat contractul cu Manchester United

Distribuie pe:

Starul portughez Cristiano Ronaldo, care tocmai și-a reziliat contractul cu Manchester United, ar putea rămâne în Orientul Mijlociu după Cupa Mondială de fotbal din Qatar, la care participă în prezent cu selecționata țării sale, informează presa spaniolă, citată de Agerpres.

În vârstă de 37 de ani, Ronaldo ar fi dorit să revină la Real Madrid după despărțirea de United, în condițiile în care campioana en titre a Spaniei caută un înlocuitor pentru francezul Karim Benzema (accidentat). Această variantă nu este însă posibilă, deoarece “clubul blanco nu vede clar rolul pe care portughezul l-ar avea în echipă și nu vede nici sensul sportiv al întoarcerii sale” pe Santiago Bernabeu, scrie cotidianul catalan Sport.

Cea mai posibilă destinație a atacantului lusitan pare să fie în acest moment Arabia Saudită, unde este dorit de clubul Al-Nassr, conform ziarului madrilen Marca, care reamintește că, în vara trecută, Cristiano Ronaldo “a primit numeroase oferte” din această țară arabă. Cea mai importantă dintre aceste oferte a fost un contract pe doi ani, în valoare totală de 242 de milioane de euro, pe care “portughezul a respins-o, în ideea de a continua să lupte pentru titluri importante și de a-și crește datele și cifrele în Liga Campionilor, lucru pe care nici Manchester United nu i l-a putut oferi”.

Cristiano Ronaldo pare acum decis să dea curs oferite din Arabia Saudită, în condițiile în care niciunul dintre granzii Europei nu mai pare interesat în acest moment de golgheterul all time la Ligii Campionilor, în principal din cauza costurilor ridicate pe care le implică prezența sa, atât pe plan sportiv, cât și al conviețuirii în vestiar.

“Proprietarul lui Al-Nassr, prințul Faisal Bin Turki, caută să dea o lovitură de efect, iar rolul lui Cristiano Ronaldo ar fi să pună echipa și competiția pe hartă. Propunerea este foarte apropiată de cea primită vara trecută”, iar portughezul “pare hotărât să facă pasul” de această dată, mai scrie publicația madrilenă, citată de Agerpres.

Ronaldo, cel mai bun marcator al unei echipe naționale, cu 117 goluri înscrise în 191 de selecții, se pregătește să ia parte la cea de-a cincea Cupă Mondială din cariera sa. Portugalia va debuta în competiție joi, când va înfrunta Ghana într-un meci din Grupa H.

Luptătorii mureșeni medaliați la Naționalele Under 23

Cluj-Napoca a găzduit, zilele trecute, finala Campionatului Național Individual de lupte, rezervat sportivilor cu vârsta sub 23 de ani. Printre participanți s-au numărat și mai mulți luptători de la cluburile CSS Tg. Mureș și CSM Tg. Mureș, care au cucerit în total 5 medalii, dintre care 1 de aur și 4 de argint.

Medalia de aur a fost obținută de Gombos Erik, de la CSS Tg. Mureș, iar cele de argint au fost câștigate de Alex Matea (CSS Tg. Mureș), Georgiana Lircă, Alex Monai și Csiki Ervin, toți de la CSM Tg. Mureș. Un alt târgumureșean, Nyulas Elod a ratat la mustață clasarea pe podium, terminând pe locul IV la categoria sa de greutate.

În urma rezultatele individuale, Clubul Sportiv Școlar Tg. Mureș a ocupat locul I în ierarhia cluburilor.

Pugilistul român Florin Ioniță, medaliat la “Mondialul” pentru tineret

Delegația României și-a asigurat cel puțin medalia de bronz la Campionatul Mondial de box pentru tineret, ce are loc în orașul spaniol La Nucía, după ce luni, 21 noiembrie, Florin Ioniță l-a învins la puncte pe armeanul Avetik Hovakimyan, în limitele categoriei 92 de kilograme, calificându-se în semifinale. Antrenat, la lotul național de tineret, de Dorel Simion și Francisc Vaștag - doi foști campioni mondiali - Florin Ioniță a boxat în semifinalele de miercuri, 23 noiembrie, contra campionului european Thomas Damer din Anglia.

Aceasta va fi cea de-a doua importantă medalie obținută de Florin Ioniță, după argintul cucerit la Campionatele Europene de la Sofia.

România va întâlni Portugalia în barajul la handbal feminin

Sâmbătă, 19 noiembrie, s-a desfășurat, la Ljubljana, tragerea la sorți a celor zece meciuri de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial feminin de handbal din 2023. Naționala României va întâlni Portugalia în dublă manșă, la 7/8 aprilie și respectiv 11-12 aprilie anul viitor. Celelalte partide sunt: Turcia - Serbia, Islanda - Ungaria, Polonia - Kosovo, Italia - Slovenia, Germania - Grecia, Elveția - Cehia, Austria - Spania, Slovacia - Croația și Macedonia de Nord - Ucraina.

Adrian Mutu a recunoscut interesul Rapidului pentru un fotbalist de la FCSB: “S-a discutat despre el, da”

Florinel Coman nu se află în cea mai bună formă de când și-a început cariera fotbalistică, iar Gigi Becali a precizat faptul că noul căpitan al FCSB-ului și-a dorit să fie împrumutat pentru a-și reveni.
Adrian Mutu a confirmat informația potrivit căreia și l-ar fi dorit pe mijlocașul de la FCSB, însă înaintea debutului de sezon, tehnicianul de la Rapid dezvăluind că acum nu mai este de actualitate această mutare.

“Nu am mai vorbit cu cei din conducere despre el în ultimul timp. Dar s-a discutat despre Coman, da. E adevărat că nici el nu trece printr-o perioadă fastă acum, dar rămâne un jucător talentat. Asta nu i-o poate lua nimeni.

Nu era o ambiție să îl transfer. Dacă pot să în transform pe Coman? Nu știu. Asta poate să facă Gică Hagi dacă se duce la el. Sunt mai multe componente la mijloc când vreau un jucător”, a declarat Adrian Mutu, la Digi Sport.

Patronul de la FCSB nu intenționează să renunțe așa ușor la serviciile căpitanului echipei, considerând că fără el nu mai are vreo șansă pentru campionat.

“El săracul, mi-e milă, nici el nu mai știe. Eu nu pot să îmi dau seama, el era cum ar veni Mbappe, uite unde a ajuns Mbappe după 5 ani și uite unde e el. Hagi m-a vrăjit pe drept la ora aia, așa era, așa îl vedeam și noi, e adevărat că dacă zice el ceva eu țin cont. El are talentul, știința, capacitatea, să scoată din jucători mai mult decât pot ei.

Fiind la el acolo, nouă ne iau ochii, dar dacă pleacă de la ei, nu mai sunt. Nu mă gândesc la soluția asta, dacă nu erau atâtea puncte diferență era altceva, dar dacă îl dau pe Florinel Coman, la revedere, adio, îmi iau adio și de la campionat”, a declarat Gigi Becali la PRO ARENA.

“Nu avem nicio scuză”. Lionel Messi, dărâmat după înfrângerea Argentinei cu Arabia Saudită

În prima rundă a grupelor Cupei Mondiale, Argentina a suferit o înfrângere mai mult decât surprinzătoare, împotriva celei mai slab cotate adversare pe care o va înfrunta în această fază a Competiției, Arabia Saudită. Sud-americanii au fost învinși cu 1-2, după ce au condus. Lionel Messi a vorbit despre înfrângerea șocantă suferită de naționala Argentinei în fața Arabiei Saudite. “La Pulga” a declarat că nu există nicio scuză pentru startul nefast de la Mondial și a recunoscut că echipa este afectată de acest eșec

“Am avut multe goluri anulate și situații bune de a marca. Am grăbit jocul, am jucat dintr-o bucată, deoarece am vrut să marcăm cât mai repede.

Nu am mutat mingea dintr-o parte în alta, iar acest lucru a fost o greșeală. Știam că ei joacă cu mingi lungi, iar asta ne-a dat bătăi de cap. Ne-am văzut conduși cu 2-1 și am început să jucăm într-o manieră disperată. Echipa este foarte afectată. Am primit o lovitură foarte grea. Nu ne așteptam să începem într-un asemenea hal. Am fost încrezători că vom câștiga, că vom porni cu dreptul, dar nu am putut. Unul dintre punctele noastre forte este forța grupului. Trebuie să fim mai uniți ca niciodată și trebuie să câștigăm următoarele meciuri. Ne gândim la meciul cu Mexic”, a declarat Messi, potrivit Marca. Argentinianul a vorbit și despre golurile anulate de VAR. “Nu avem nicio scuză. Am văzut reluările, și au fost anulate corect. Dacă se făcea 2-0, totul se schimba. Acum trebuie să arătam cine suntem cu adevărat”, a adăugat Messi. Argentina a pierdut, la debutul la Campionatul Mondial din Qatar, scor 1-2, contra Arabiei Saudite. Următorul meci al “Pumelor” este împotriva Mexicului, pe 26 noiembrie

Românul Istvan Kovacs, arbitru la Cupa Mondială

Istvan Kovacs a fost delegat la încă un meci de la Cupa Mondială din Qatar, Uruguay - Coreea de Sud, care se va disputa joi, la Al Rayyan, în grupa H a competiției. Kovacs va fi arbitru de rezervă. La centru se va afla francezul Clement Turpin, iar arbitri asistenți vor fi Nicolas Danos și Cyril Gringore.

Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă și la partida Qatar - Ecuador, scor 0-2, din deschiderea Campionatului Mondial.

Circuitul care va lipsi din calendar în 2023!

Formula 1 nu va reveni în China nici anul viitor, din cauza regulilor din țară cu privire la covid-19, informează bbc.com.
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei nu va avea loc nici în 2023, din cauza regulilor legate de covid-19

În China nu a mai avut loc un GP de Formula 1 din 2019, iar în 2013 competiția urma să revină în țară, în data de 16 aprilie. Însă politica zero-covid a Chinei face ca anul viitor să nu poată avea loc în China cursa de F1, a notat BBC. Principalul motiv pentru care cursa nu va fi organizată în China este faptul că stafurile din F1 nu vor primi derogări în ceea ce privește cerințele de carantină în cazul infectării cu coronavirus.

F1 este de părere că nu le poate cere echipelor să meargă la Shanghai pentru cursă în condițiile în care există riscul ca staful să fie nevoit să stea zile întregi în carantină dacă se infectează cu covid-19.

Conform celor mai recente reguli din China, orice persoană găsită infectată cu covid-19 trebuie să stea cinci zile într-un centru de izolare și încă trei zile în izolare la domiciliu. Formula 1 încă nu a anunțat o decizie cu privire la Marele Premiu al Chinei, dar o astfel de decizie este considerată inevitabilă, a subliniat bbc.com.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu