7 decembrie - Ziua Internațională a Aviației Civile

Distribuie pe:

Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO) este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite, care elaborează principiile și codifică tehnicile de navigatie aeriană internațională. A fost creată în 1944, pentru a promova dezvoltarea în conditii de siguranță a aviației civile internaționale în întreaga lume. Sediul general al agenției se află în Montreal, Canada.

Marcarea acestei zile vizează consolidarea gradului de conștientizare la nivel mondial a importanței aviației civile internaționale în dezvoltarea socială și economică a statelor lumii, precum și a rolului unic al ICAO în promovarea siguranței și eficienței transporturilor aeriene internaționale.

România a aderat, în 1965, la Convenția privind Aviația Civilă Internațională, devenind stat contractant ICAO.

Regia Autonomă Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) este una dintre cele mai importante instituții din domeniul aviației civile, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor în calitatea sa de autoritate de stat în domeniul aviației civile. De la înființare, AACR a exercitat o funcție importantă de supervizare a siguranței și securității

în aviația civilă la nivel național. AACR este membru al ICAO din 1965 și al Agenției Europene de Siguranță a Aviației, încă de la înființarea acesteia. În 2018, AACR a primit Ordinul “Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler cu însemn de pace, pentru civili, una dintre cele mai înalte distincții oferite de Statul român, drept recunoștință a activității depuse în domeniul aviației la nivel național și mondial. (sursa - agerpres.ro) 

Lasă un comentariu