Dezinteres pentru sporturile de iarnă!

Distribuie pe:

Cele 218 pârtii de schi din România au o suprafață totală schiabilă de 189 de kilometri. Prin comparație, o singură stațiune de dimensiuni medii din Franța sau Elveția are o lungime similară, informează romania-insider.com, citând Ziarul Financiar.

Sinaia este stațiunea care are cel mai mare număr de kilometri de pârtii de schi din România - aproximativ 23 km, urmată de Poiana Brașov, cu 15 km de pârtii de schi. Prin comparație, cea mai mare stațiune de schi din lume, Les 3 Vallées _ Val Thorens/Les Menuires/Méribel/Courchevel din Franța, are o lungime totală a pârtiei de 600 km. Următoarele cele mai mari pârtii de schi sunt în Elveția, Italia și Austria.

Poiana Brașov este una dintre cele mai căutate stațiuni montane pe timpul iernii, alături de Sinaia, Bușteni și Predeal, dar și una dintre cele mai scumpe. Primăria plănuiește extinderea domeniului schiabil din Poiana Brașov, prin adăugarea a încă 30 de hectare, ceea ce înseamnă mărirea pârtiilor cu încă 10 km, insuficient, însă pentru a atrage pasionații de schi în Europa: “România nu are o infrastructură suficient de dezvoltată care să-i permită să devină o destinație de schi. Pârtiile mici, prețurile mari și lipsa de colaborare între proprietarii de hoteluri, administratorii de pârtii de schi și autoritățile locale și centrale fac din România o țară de evitat pentru pasionații de schi. Mai mult, infrastructura locală nu permite practicarea prea multor alte sporturi de iarnă. Sunt necesare investiții mari pentru creșterea numărului de pârtii de schi, implicit a numărului de kilometri de pârtii, ceea ce este puțin probabil să se întâmple, deoarece sezonul de schi în România durează doar câteva luni. Țara nu are tradiție când vine vorba de sporturi de iarnă, iar mulți români ar prefera să plece în străinătate pentru a le practica”, menționează sursa citată. (www.romania-insider.com/romania-ski-slopes-km-one-resort-france-or-switzerland , foto: Radu Dumitrescu) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu