Academia Română, în topul încrederii românilor

Distribuie pe:

Dintr-un sondaj realizat, recent, de Laboratorul pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS), în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte și cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI), aflăm că Biserica și Armata se află în continuarea în topul instituțiilor în care românii au cea mai mare încredere, alături de Poliție și... Academia Română.

Potrivit datelor rezultate din noul sondaj, 66,3% dintre români au încredere multă sau foarte multă tot în Biserică, 61,4% - în Armată, 60,2% - în Academia Română, 48,3% - în Poliție, iar 43,3% au încredere în primăria din localitatea unde locuiesc.

La polul opus, cea mai puțină încredere o prezintă partidele politice, Parlamentul, Guvernul și Președinția.

Relațiile dintre diversele religii și confesiuni din țara noastră sunt privite de români ca fiind bune (63,4%) sau foarte bune (15,1%).

În top 5, se mai află NATO, cu 16,4% foarte multă încredere și cu 37,3% multă încredere, apoi Serviciul Român de Informații, cu 14,2% foarte multă încredere și 35,5% multă încredere. Pe locurile 6 și 7 privind nivelul încrederii se situau Ministerul de Externe (12,7 % foarte multă încredere și 36,1% multă încredere) și Uniunea Europeană (10,6% foarte multă încredere și 29,2% multă încredere).

*

Sondajul a fost lansat la începutul lunii noiembrie 2022, datele provenind dintr-un eșantion reprezentativ la nivel național pentru populația adultă neinstituționalizată a României.

Lucreția Pop

Lasă un comentariu