Românul Sebastian Stan a fost nominalizat la Globurile de Aur 2023

Distribuie pe:

În anul 2022, gala premiilor acordate de HFPA (Asociația Presei Străine de la Hollywood) nu s-a mai difuzat pe NBC și a fost boicotată de mai multe celebrități.

Lista nominalizărilor la Globurile de Aur 2023 a fost publicată luni, pe site-ul oficial al evenimentului. Mayan Lopez și Selenis Leyva, de la emisiunea “Lopez vs Lopez”, au dezvăluit în direct, de la Beverly Hilton, nominalizările.

Candidații au fost votați de 96 de membri ai Asociației Presei Străine la Hollywood (HFPA) și de un grup format din 103 alegători internaționali, care au fost recrutați de HFPA din organizații internaționale din industria filmului sau jurnalism.

Actorul Sebastian Stan, originar din Constanța, se află pe lista nominalizaților la Globurile de Aur 2023, pentru prestația sa din miniseria “Pam & Tommy”, despre tumultuoasa relație din anii '90 dintre actrița Pamela Anderson și toboșarul Tommy Lee.Miniseria este produsă de platforma Hulu și urmărește povestea relației dintre cele două vedete, care s-au cunoscut în 1995 și s-au căsătorit în mai puțin de o săptămână. La acea vreme, Pamela Anderson (interpretată de actrița Lily James) era protagonista serialului “Baywatch”, iar Tommy Lee Bass era toboșarul trupei heavy metal “Mötley Crüe”. Premiera miniseriei a avut loc în februarie 2022.

Compusă din opt părți, miniseria Hulu și Disney+ prezintă relația pigmentată de scandalul provocat de înregistrările din luna de miere, furate și divulgate publicului în 1995.

În producția “Pam & Tommy”, Sebastian Stan o are ca parteneră pe actrița britanică Lily James (32 de ani), care, și ea, a fost nominalizată la aceeași categorie a Globurilor de aur, pentru interpretarea din același film.

Sebastian Stan (40 ani) s-a născut în România, la Constanța, de unde a plecat, împreună cu mama sa, pe când avea doar opt ani. Inițial s-au stabilit în Viena, iar ulterior s-au mutat în Statele Unite ale Americii.

Românul are o carieră de succes la Hollywood, fiind cunoscut pentru rolul său, ca Soldatul Iernii, în Universul Cinematic Marvel. În filmografia lui se regăsesc predominat rolurile de tip secundar. A jucat în câteva dintre filmele din seria “Avengers”, interpretând rolul lui Bucky Barnes. A mai jucat în serialul “Gossip Girl”, dar și în “The Martian”, film semnat de Ridley Scott, notează Stirileprotv.ro.

Are 40 de ani, e frumos și foarte înalt (1,83m). A studiat la Mason Gross School of The Arts, Universitatea Rutgers și Rockland Country Day School.

Cea de-a 80-a ediție a Globurilor de Aur va avea loc în 11 ianuarie 2023, la hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, și va fi difuzată pe NBC și pe rețeaua de streaming Peacock.

Mariana Cristescu

Lasă un comentariu