Tânăr cu risc acut de deces, salvat de echipa Clinicii de Cardiologie a SCJU Târgu Mureș

Distribuie pe:

Șefa Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, dr. Theodora Benedek, a anunțat, miercuri seara, că un tânăr de 18 ani, cu risc de deces subit, a fost supus unei intervenții de implantare a unui defibrilator intracardiac, echipa din subordinea sa fiind specializată în astfel de operații.

“Un tânăr de 18 ani, care putea muri subit oricând, a primit o nouă șansă la viață în Clinica de Cardiologie pe care o conduc, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș. Pacientul suferă de cardiomiopatie hipertrofică obstructivă în formă severă și, fiind la risc de deces subit, i-a fost implantat un defibrilator intracardiac. Acesta îi va salva viața ori de câte ori va avea o aritmie cu potențial letal, fără a mai fi nevoie să fie adus la spital. Dispozitivul este decontat prin programul național de defibrilatoare intracardiace. În calitate de coordonator național al programului de formare în implantarea de stimulatoare intracardiace, mă bucur că Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a devenit centru de formare națională pentru implantarea de defibrilatoare intracardiace în anul 2021. În prezent, în Clinica de Cardiologie de la SCJU Târgu Mureș sunt șapte specialiști ce au competență în aceste proceduri complexe”, a arătat dr. Theodora Benedek, pe Facebook.

Medicul a precizat că, de la începutul anului, alături de colegii din această clinică, a implantat 167 de dispozitive intracardiace de stimulare sau defibrilare.

Pe lângă implantarea dispozitivului, cadrele medicale din cadrul Clinicii de Cardiologie i-au făcut și o surpriză tânărului pacient.

“Astăzi, am primit, alături de pacientul nostru, colindul celor ce ne-au adus la spital vestea Nașterii Mântuitorului. Personalul Clinicii de Cardiologie i-a făcut încă o bucurie de Crăciun, oferindu-i, în dar, un telefon mobil. Îi felicit pe colegii mei, deopotrivă pentru profesionalism și pentru cea mai importantă calitate, aceea de a fi oameni”, a precizat dr. Theodora Benedek. (Agerpres)

Lasă un comentariu