Obiceiurile cotidiene și personalitatea

Distribuie pe:

“Suntem suma obiceiurilor noastre”, afirmă scriitorul american Stephen Covey, citat de csid.ro. “Obiceiurile sunt cele care ne diferențiază unii de alții, iar comportamentul obișnuit este cel care alcătuiește în cele din urmă personalitatea fiecăruia dintre noi. Personalitatea se poate defini ca aspectul exterior și comportamentul unei persoane, din acest motiv, colecția fiecăruia de obiceiuri formează o mare parte din personalitate sa”, susține Covey, acesta prezentând și câteva exemple în acest sens.

E-mail-urile lungi indică energie - Există o relație puternică între modul în care scriem un e-mail și felul de a fi. În general, narcisiștii folosesc frecvent cuvinte ca “eu” sau “al meu”.

Extravertiții tind să fie mai relaxați și să scrie despre aspecte legate de distracție, ca muzica și petrecerile. Absența greșelilor de tipar este un semn al conștiinciozității, perfecționismului. Mesajele lungi reflectă energie, minuțiozitate, dar și nevoia de a fi ajutat.

Stilul de mers - Modul în care mergi dezvăluie multe despre personalitatea ta. Dacă îți lași greutatea în față și mergi în pas alert, ești productiv și logic, calități pentru care ești admirat, dar care s-ar putea să te facă să pari rece și competitiv.

Mergi cu pieptul înainte, umerii pe spate și capul sus? Înseamnă că ești o persoană amuzantă, carismatică. Pe de altă parte, este posibil să îți dorești prea mult să fii în centrul atenției. Dacă mergi cu privirea în jos, cel mai probabil ești introvertit și politicos.

Strângerea de mână fermă denotă pozitivitate - Strângerea mâinii ar putea modifica impresia despre tine, conform unui studiu de personalitate și psihologie socială.

Au fost evaluate mai multe caracteristici ale unei strângeri de mână: aderența, temperatura, uscăciunea, rezistența, durata, vigoarea, contactul vizual. S-a observat că participanții cu strângeri de mână mai ferme erau mai expresivi din punct de vedere emoțional, extravertiți și pozitivi. Cei cu strânsoare mai moale erau mai timizi și introvertiți.

Timpul petrecut în fața telefonului - Oamenii de știință au observat o corelație între dependența unei persoane de telefonul mobil și stabilitatea sa emoțională. Participanții la studiu au fost rugați să evalueze pe o scară de la 1 la 10 mai multe afirmații precum “Petrec mai mult timp decât ar trebui pe telefonul meu mobil” sau “Sunt agitat când telefonul meu mobil nu este la vedere”.

Rezultatele au indicat în mod clar că aceia care sunt dependenți de telefoanele lor tind să fie mai predispuși la anxietate și mai volatili emoțional.

Punctualitatea, semnul unui om agreabil - Și punctualitatea spune multe despre tine. Un alt studiu a sugerat că punctualitatea este corelată cu trăsături pozitive de caracter. În cadrul studiului, cercetătorii au cerut participanților să vină la o întâlnire pentru un experiment de grup.

Analizând ora de sosire a participanților, ei au observat că persoanele punctuale erau mai conștiincioase și mai agreabile. Cele care au ajuns mai devreme erau mai nervoase, iar cele care au întârziat aveau tendința de a fi mai relaxate. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu