IT-iștii bugetari vor fi scutiți de impozit de la 1 ianuarie, la fel ca în mediul privat

Distribuie pe:

IT-știi angajați la stat vor fi scutiți de la 1 ianuarie de plata impozitului pe venit (10%), ceea ce înseamnă că vor avea salariile nete mai mari.

Decizia s-a pus în aplicare printr-un ordin al Ministerului Finanțelor, alături de Ministerul Digitalizării, Ministerul Muncii și Ministerul Educației.

“Am reușit să reparăm și să uniformizăm aplicarea unei facilități fiscale de care mediul privat beneficia de multă vreme. Domeniul IT este un domeniu strategic, cu impact puternic și valoare adăugată mare în economia unei societăți.

Discutăm despre digitalizarea administrației de atâta vreme, despre nevoia de întărire a componen'ei IT din perspectiva augmentării atacurilor cibernetice, iar domeniul public este primul vizat de astfel de tentative.

Este firesc să avem oameni bine plătiți dacă vrem calitate și sper ca prin acest demers să reușim să diminuăm din plecările IT-iștilor buni din administrație și, totodată, să devenim un angajator competitiv”, a spus Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, citat într-un comunicat al MF.

Funcțiile pentru care se va aplica scutirea de impozit sunt: administrator baze de date; analist; inginer de sistem în informatică; inginer de sistem software; manager de proiect informatic; programator; proiectant de sisteme informatice; programator de sistem informatic; programator ajutor; analist ajutor; inginer de dezvoltare a produselor software.

Potrivit Hotnews, majoritatea IT-știlor din Ministerul Finanțelor câștigă între 6.000 și 9.000 de lei net (puțini au peste 8.000, în special șefii).

Lasă un comentariu