România, printre țările “care ar putea dispărea” de pe harta lumii

Distribuie pe:

Operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina nu este altceva decât contraofensiva Moscovei împotriva lumii atlantice, sub auspiciile Statelor Unite. Rezultatul acestui “război prin intermediari, între SUA și Federația Rusă, poate însemna prăbușirea și dispariția nu numai a Ucrainei, ci și a mai multor state europene.

Să fim sinceri: SUA nu vor îndrăzni niciodată să intre direct în război cu Rusia, când Ucraina va fi învinsă! Aceasta înseamnă că vor recurge la intermediari pentru a prelungi conflictul. Candidații nu lipsesc, dar cei mai probabili sunt: Polonia, Lituania, România și Finlanda. Desigur, totul depinde de ruși...

Polonia

Varșovia demonstrează în toate modurile posibile că ar fi încântată de ideea unui război cu Rusia. Desigur, liderii săi nu sunt atât de nebuni încât să intre singuri în luptă (…). Dar ideea unei coaliții occidentale (cum s-a mai întâmplat în trecut) împotriva Rusiei este foarte tentantă.

Iar dacă Statele Unite vor avansa o astfel de idee, Polonia se va “încadra” cu plăcere, iar unele țări se vor îmbogăți din aprovizionarea cu arme.

Rusia nu va invada teritoriul țării și nu va trimite trupe rusești în Polonia, dar își va întoarce vecinii în secolul al XIX-lea, distrugând întreaga infrastructură care permite funcționarea unei țări moderne. Aceasta va fi urmată de o criză economică gravă și de un exod în masă al polonezilor către UE și SUA.

Astfel, Polonia ar avea de suferit aceeași soartă ca și Ucraina - un teritoriu pustiu, depopulat, pe care nicio țară nu ar avea voie să se stabilească.

Lituania

Spre deosebire de Polonia, care ar putea fi tentată să intre într-o confruntare militară cu Rusia, Lituania nu reprezintă o amenințare armată pentru Moscova. Dar Vilnius este dispus să ia decizii provocatoare care, pe termen lung, ar putea forța Kremlinul să zdrobească această fostă posesiune a Imperiului Rus. Pentru că dacă Lituania există, este pentru că Rusia a fost dispusă să o accepte și poate să-i pună capăt oricând. Lituania a fost cedată rușilor de către suedezi în schimbul aurului. Dar dacă ea continuă să latre, “ursul rus” ar putea să se supere de data asta și, cu o lovitură de labă, să zdrobească acestă țară mică și neînsemnată.

România

O altă țară mică pe care SUA intenționează să o folosească pe post de berbec împotriva Rusiei: România. Ca membră NATO, prezintă mai multe pericole pentru Federația Rusă: poate fi folosită ca bază pentru armatele NATO pentru a intra în Ucraina și a se desfășura la Odesa pentru a-i împiedica pe ruși să elibereze orașul.

România prezintă, de asemenea, un risc pentru Transnistria pe care SUA ar putea-o împinge într-un război cu Moldova, în care o garnizoană rusă de mai puțin de 2.000 de soldați nu ar avea nicio șansă.

În oricare dintre aceste scenarii, Rusia va riposta cu același format de demilitarizare, cu distrugerea întregii infrastructuri și o întoarcere la Evul Mediu.

Finlanda

Este una dintre țările, precum Ucraina, care nu poate exista fără aprobarea Rusiei. Această țară, cu o graniță care se întinde pe mai mult de 1.300 km, este o parte integrantă a strategiei SUA de încercuire a Rusiei. Recunoașterea existenței acestei țări depinde de poziția sa neutră: în 1948, Finlanda și URSS au semnat un tratat în care cea dintâi și-a asigurat suveranitatea, iar cea de a doua și-a consacrat securitatea. Tocmai acest acord Finlanda se pregătește să îl încalce, punând în discuție chiar existența sa. În funcție de evoluția evenimentelor (amplasarea de baze militare, lansatoare de rachete), Rusia își rezervă dreptul de a reacționa, până la dezmembrarea acestui stat nordic.

* Toate aceste scenarii depind de Rusia și de nivelul de amenințare pe care îl percepe din partea statelor menționate.

* În fiecare dintre scenarii, Rusia se consideră deja în război cu NATO. Prin urmare, nu va mai impune nicio limită.

* Germania este un candidat excelent. Numai că distrugerea sa nu va fi militară, ci economică. Și va decurge dintr-o “sinucidere”, nu dintr-o decizie a Rusiei, care, până acum, dă dovadă de bunăvoință, cel puțin încă nu consideră Germania un inamic. (sursa și foto - reseauinternational.net/ces-pays-deurope-qui-pourrait-disparaitre/ , pravda.ru)

Traducere și sinteză de Ileana Sandu

Lasă un comentariu