Județul Mureș a atras 40% din totalul banilor alocați de Guvern pentru educație în Regiunea Centru

Distribuie pe:

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a declarat, vineri, în timpul inaugurării proiectului de modernizare a cinci școli din comuna Sânpaul, în valoare de peste 11,8 milioane de lei, că în Regiunea Centru, pe infrastructura educațională, au fost alocați 166 milioane euro, iar județul Mureș a câștigat circa 40% din această sumă, 68 milioane euro.

“Aici, la Sânpaul, suntem într-un apel de proiecte care s-a desfășurat pe Programul Operațional Regional, care este gestionat în prezent de Ministerul Dezvoltării și pe care județul Mureș a avut o constantă destul de bună și rezultată destul de bună și e meritul autorităților locale pentru că pe regiunea Centru, pe infrastructura educațională, au fost alocate 166.000.000 de euro din care 68.000.000 de euro proiecte câștigate. Proiecte în valoare de 68.000.000 de euro câștigate de autoritățile locale din județul Mureș, ceea ce înseamnă că pe regiunea Centru, autoritățile locale din județul Mureș au depus și au câștigat proiecte care valorează în proporțional cam 40% din întregul fond alocat pentru acest domeniu al Regiunii Centru. Eu cred că este un merit al lor și anul acesta se vor vedea aceste rezultate și mai mult”, a declarat Cseke Attila, în cadrul festivității de inaugurare a lucrărilor de la Sânpaul.

Ministrul Dezvoltării a arătat că administrația locală din Sânpaul a avut curajul să se gândească la un proiect integrat, în sensul că nu a depus o finanțare pe o anumită clădire, ci pe toate cele cinci clădiri școlare.

“Și-au rezolvat practic 5 clădiri de școli și au rezolvat toate clădirile, le-au reabilitat, sunt și extinderi sau sunt construite săli de sport. Adică s-au gândit la un proiect integrat cu toate dificultățile acestui proiect. Sigur că este mult mai greu de implementat decât un proiect țintit pe o singură clădire, dar astăzi, când a avut loc predarea acestor investiții și inaugurarea lor în comuna Sânpaul, practic, toată infrastructura educațională este la standard de 2023”, a susținut Cseke Attila.

Primăria comunei Sânpaul a inaugurat, vineri, un proiect în valoare de peste 11,8 milioane de lei, finanțat prin Programului REGIO 2014-2020, în cadrul căruia au fost renovate și complet modernizate cinci școli de pe raza comunei.

Primarul comunei Sânpaul, Simon Istvan, a arătat că proiectul de modernizare a celor două școli din centrul comunei și din satele aparținătoare, Chirileu, Sânmărghita și Valea Izvoarelor, au durat patru ani de investiții, vizează în jur de 550 elevi și a beneficiat de o finanțare nerambursabilă în valoare de 8,2 milioane lei, din totalul investiției. (Agerpres)

Lasă un comentariu