Noua ambasadoare a SUA în Rusia a sosit la Moscova

Distribuie pe:

Noua ambasadoare a SUA în Rusia, Lynn Tracy, a sosit miercuri seara la Moscova pentru a-și prelua postul într-o țară cu care relațiile sunt practic inexistente și al cărei aparat de propagandă acuză SUA și NATO că sunt “adevărații agresori” în conflictul din Ucraina, relatează EFE.

“Bine ați revenit în Rusia, ambasador Tracy!”, a scris misiunea diplomatică americană în limba rusă pe contul său oficial de Twitter, sub o fotografie a diplomatei care tocmai aterizase la Moscova.

Tracy, care vorbește fluent limba rusă, a fost însărcinată cu afaceri la ambasada SUA din Moscova între 2014 și 2017 și, prin urmare, cunoaște bine această țară.

Ea a fost de asemenea consilieră principală pentru afacerile cu Rusia în Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA între 2017 și 2018.

Tracy este prima femeie care preia postul de ambasador al SUA în Rusia, succedându-i lui John Sullivan, care a părăsit Rusia în septembrie 2022, după o misiune de trei ani în această țară.

Înainte de a pleca în Rusia, Tracy s-a întâlnit la Washington cu ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov. (Agerpres)

Lasă un comentariu