Zile de lectură împreună la Biblioteca Județeană Mureș. Capitolul 2023: ȘCOALA! “Lectura, Cartea și Cuvântul fac parte din cotidianul nostru interior”

Distribuie pe:

“Începutul lunii februarie este sub semnul lecturii: data de 1 este dedicată Zilei Internaționale a Cititului cu Voce Tare - în România, Ziua Internațională a Cititului Împreună - ZICI, urmată de data de 15, care începând de anul trecut a devenit Ziua Națională a Lecturii. Biblioteca Județeană Mureș se alătură și în acest an inițiativelor internaționale și naționale, intensificând astfel eforturile de promovare A CĂRȚII și LECTURII ca piloni ai alfabetizării, CUNOAȘTEREA fiind unul din drepturile fundamentale ale omului.

Spre deosebire de anii precedenți, în 2023, ZICI ne aduce fizic împreună, să ne bucurăm din plin de aceste zile, să continuăm tradiția începută în edițiile anterioare. Putem să arătăm tuturor că Lectura, Cartea și Cuvântul fac parte din cotidianul nostru interior! Putem să împărtășim cu alții bucuria cititului, să le spunem ce ne place nouă și să-i ascultăm pentru a afla care sunt preferințele lor!

Anul acesta dorim să invităm alături de noi ȘCOALA!”, spunea Anca Precup-Mătieș, Biroul Informare și Relații Publice al Bibliotecii Județene Mureș. Domnia sa înainta, în același timp, o invitație către profesori, învățători, educatori, care sunt așteptați în aceste 15 zile la Bibliotecă, alături de copiii pe care îi îndrumă, pentru a pătrunde împreună în minunata lume a Cititului cu voce tare! Cărțile vor fi pregătite de reprezentanții Bibliotecii! Astfel, se va oferi - împreună - elevilor bucuria (re)întâlnirii cu cartea, la ea acasă, în Bibliotecă! La finalul lecturii, elevii participanți vor fi răsplătiți cu un tur al Bibliotecii.

Cadrele didactice care doresc să ia parte la campanie sunt rugate să lase un mesaj privat la nr. de telefon 0770/66.80.28 sau pe pagina de Facebook a Bibliotecii (se vor menționa detalii legate de ziua vizitei: ora, clasa, școala și un număr de telefon de contact). De asemenea, pentru cei care nu reușesc să vină la “casa cărții”, angajații Bibliotecii pot merge la instituțiile de învățământ.

“Nimic nu ne poate împiedica să petrecem împreună sub semnul LECTURII aceste zile! Iată-ne, așadar, în fața unui nou maraton cultural, care ne reamintește de puterea cuvântului.

În aceste zile propunem să ne citim unii altora cu voce tare, să arătăm tuturor cât de mult ne place să citim, ce ne place să citim, cum ne place să citim și, mai ales, să ne ascultăm unii pe alții. Bibliotecari, copii, tineri, părinți, bunici, profesori... cu toții citim cu voce tare pentru ca lectura să depășească orice frontieră.

Împreună facem cititul să răsune! Cartea, Lectura și Biblioteca aduc împreună iubitorii de cultură, de cuvânt scris, de înțelepciune.

Atmosfera ZICI - Ziua Internațională a Cititului Împreună - a învăluit și Biblioteca Copiilor din Târgu Mureș. CARTEA, LECTURA și CUNOAȘTEREA au fost pilonii principali ai întâlnirii cu elevii claselor a VII-a A și B de la Școala Gimnazială “Ion Chinezu” din Sântana de Mureș - prof. Raica Cristina și prof. Schnebli Lénárd. Am citit împreună, cu voce tare, în română și maghiară, ne-am însușit noi principii prin citate, am căutat prin jocuri și am descoperit ÎMPREUNĂ! Startul maratonului de citit cu voce tare a fost dat! Așteptăm următoarele clase!”, spunea Anca Precup-Mătieș.

B.L.

Lasă un comentariu