Patronii de pe litoral și din Deltă solicită începerea școlii și mai târziu în septembrie

Distribuie pe:

Asociațiile patronale de pe litoral și din Delta Dunării solicită începerea școlii pe 18 septembrie, nu pe 11 (așa cum prevede structura pusă în dezbatere de Ministerul Educației).

Patronii din turism susțin că o săptămână de vacanță suplimentară va permite copiilor și părinților, dar și cadrelor didactice să se bucure mai mult de vremea frumoasă.

Solicitanții sunt Asociația Patronală RESTO Constanța, Asociația Patronală Eforia Turistică, Asociația Patronală Costinești, Asociația Operatorilor de Plajă Mamaia Nord, Asociația Patronală Marea Neagră - Sud Litoral, Asociația Patronală Tulcea - Delta Dunării și Organizația de Management de Destinație Mangalia.

Conform proiectului de ordin de ministru pus în dezbatere publică, anul școlar 2023-2024 va începe pe 11 septembrie, urmând să se încheie pe 21 iunie.

“Toate asociațiile patronale de pe Litoral si din Delta Dunării mai sus menționate, la care se adaugă asociații patronale din HORECA din România și Organizațiile de Management de Destinație Mangalia și Constanța - Mamaia - solicită ferm amânarea datei de începere a școlii până la 18 septembrie, considerând că o săptămâna de vacanță suplimentară va permite copiilor și părinților, dar și cadrelor didactice să se bucure mai mult de vremea frumoasă si de timp benefic pentru refacerea capacității de pregătire școlară în vederea noului an școlar”, spun asociațiile, citate de News.ro.

Potrivit acestora, multe din familiile cu copii se vor putea astfel bucura și de tarifele scăzute în ofertele speciale din luna septembrie în destinații de vacanță de pe litoral, din Delta Dunării sau de zile de vacanță în destinații montane, balneare sau de city break în orașe din România sau din lume.

“Constatăm că, în continuare, în ciuda apelurilor repetate, de peste 15 ani, anual, formulate de federațiile și patronatele din industria ospitalității din România, deciziile miniștrilor Educației continuă să ignore interesul pe care administrația centrală ar trebui să îl aloce, cu adevărat, industriei ospitalității și atragerii de turiști și de vizitatori în destinația România. Considerăm că această situație repetată reprezintă un act de subminare a economiei si priorităților județene și naționale în privința industriei ospitalității și a promovării destinației România”, arată asociațiile.

Acestea cer susținere fermă din partea premierului în acest sens si așteaptă să vadă că, în sfârșit, “și turismul devine o prioritate reală în această țară, așa cum se întâmpla în Grecia, Turcia, Bulgaria, ca să enumerăm doar trei dintre destinațiile concurente și vecine”.

Lasă un comentariu