La Luduș, lansare de carte

Distribuie pe:

Vom relua o activitate culturală, că ne vom revedea cu drag și că vom putea depăna amintiri, de ieri și de azi, împreună.

Vă așteptăm, joi, 9 februarie, la sala de ședințe din Primăria Luduș, să fim părtași la o lansare de carte - “Întoarcerea în timp”, de Vasile Cornea.

Această carte este izvorâtă din dorința autorului de a lăsa generațiilor tinere date despre lungul drum parcurs de comuna Iernut, sub conducerea unui lider vizionar și destoinic (peste 20 de ani primar al localității ), până la devenirea sa oraș, căruia i se spunea: “micul Dalas”. Citind cartea, vom face cunoștință cu cel căruia i se spune: “primarul statuilor din deal”, un proiect care s-a întins pe o perioadă de 21 de ani (1985-2017). Lucrările (121), dăltuite în piatră de Viștea, sunt un omagiu adus celor 11.000 de eroi care s-au jertfit la Oarba de Mureș în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Este o carte document despre oameni, despre munca în echipă, despre împliniri și dezamăgiri, despre omenie, despre trădare, exigență, patriotism, dăruire se sine, verticalitate etc. Bun cunoscător al administrației publice, autorul face o analiză lucidă și pertinentă a celor două regimuri politice în cadrul cărora și-a desfășurat activitatea. Vreme de 4 ani (1976-1979), autorul a lucrat în Luduș. Era perioada marilor transformări la care și-a adus din plin contribuția.

Prof. Ana Pandrea

Lasă un comentariu