Dorin Florea, achitat definitiv în ultimul dosar aflat pe rolul vreunei instanțe

Distribuie pe:

Ieri, Curtea de Apel Târgu Mureș s-a pronunțat, definitiv, în dosarul finanțării echipei de fotbal achitându-i pe toți cei opt inculpați și Asociația Sportivă “Fotbal Club ASA 2013”. Printre aceștia se aflau și Dorin Florea, fostul primar al municipiului, și consilierul său, Claudiu Maior. Dosarul a fost trimis în judecată de către DNA în 2015. În iulie 2021, Tribunalul Harghita i-a achitat pe toți inculpații trimiși în judecată, însă DNA a atacat soluția cu apel. Astfel, prin sentința pronunțată ieri, Dorin Florea este achitat și în ultimul dosar aflat pe rolul vreunei instanțe.

La începutul acestei luni, Curtea de Apel Cluj a respins, ca nefondate, apelurile înaintate de procurorii anticorupție și municipalitatea Târgu Mureș împotriva sentinței Tribunalului Mureș prin care fostul primar Dorin Florea a fost achitat în dosarul “TransSil”, în care era acuzat de atribuirea “cu încălcarea legii” a unui teren cu o suprafață de 20.400 metri pătrați către o asociație sportivă. Hotărârea nr.197/2023 din 02.02.2023, a Curții de Apel Cluj, este definitivă.

În iulie 2022, Dorin Florea a fost achitat, definitiv, în alt dosar, în care a fost trimis în judecată, în 2017, de DNA, alături de consilierul său, Claudiu Maior, și fostul secretar al municipiului, Andrei Mureșean, pentru uzurparea funcției și complicitate la uzurpare a funcției în formă continuată, în 9.198 de acte materiale.

Lasă un comentariu