Rețetă de primăvară - sănătoasă și delicioasă (I)

Distribuie pe:

Primăvara este un anotimp mult așteptat peste tot în lume - iar motivele sunt mai mult decât întemeiate!

Primăvara reprezintă revenirea naturii la viață. Animale, insecte, plante, flori și tot restul. Este o perioadă de trezire și reamintire în legătură cu toate lucrurile bune în viață, după zile lungi și întunecate de iarnă.

Pentru cei pasionați de bucătărie (sau mâncat), primăvara este unul dintre cele mai fericite anotimpuri pentru că avem din nou legume și fructe proaspete! Gata cu felurile de mâncare plictisitoare gen ciorbă sau tocăniță, gata cu cartofii și chiftelele. Este timpul pentru feluri de mâncare colorate, făcute din ingrediente proaspete precum fructe, legume și ierburi.

În caz că vă întrebați care sunt câteva legume principale al căror sezon este primăvară și pe care vă recomand să le luați de la piață, vă prezint o listă mai jos: sparanghel, ceapă verde, ridichi, salată verde, spanac, germeni, rubarbă, mazăre verde, leurdă, cartofi noi, rucolă, țelină.

Sună destul de bine, nu-i așa? Doar gândiți-vă puțin la toate felurile de mâncare proaspete și colorate pe care le puteți face primăvara. Credeți-mă, ar fi mare păcat să nu ne bucurăm de acest anotimp cum se cuvine și să nu cumpărăm toate produsele proaspete din piață. Și da, vă recomand cu căldură să alegeți cumpărăturile din piață pe cât posibil din două motive.

În primul rând, calitatea este mai bună și veți găsi mult mai multe produse eco și bio, crescute în grădină. În al doilea rând, veți ajuta fermierii locali care încearcă să supraviețuiască în această industrie. Pentru unii dintre ei, iarna reprezintă o provocare lungă și rece, așa că ar trebui să îi ajutăm și pe ei atunci când vine primăvara!

Rulouri cu spanac

Astăzi am făcut rulouri cu spanac, o rețetă realizată de obicei cu spanac, brânză feta și ceapă verde, și având o formă de spirală. Acest tip de aperitiv este foarte asemănător cu spanakopita (plă cintă grecească cu spanac), doar că această rețetă nu conține aluat filo de plăcintă, ci aluat de foietaj, ceea ce însemna că sunt mult mai ușor de făcut! Pe scurt, veți avea parte de gustul și simplitatea spanakopitei, dar cu mult mai puțin efort!

Spanacul este o legumă ce are foarte multe beneficii nutriționale pentru corpul uman - este bogat în vitamine (A, K, C, E, B), fier, calciu, potasiu, magneziu și multe altele! Pe lângă asta, este foarte accesibil, versatil și delicios. Puteți prepara multe rețete cu spanac, de la super, quiche, salate și până la sosuri pentru paste și smoothie-uri. Am făcut multe rețete cu spanac în trecut, dar dacă sunteți în căutarea inspirației pentru rețete noi ce vă vor ajuta să includeți spanacul în dieta voastră, atunci această rețetă de rulouri cu spanac ar putea fi soluția perfectă.

Ingrediente:

1 foaie de foietaj vegan, 300g spanac, congelat, 150g tofu, mărunțit, 1 ceapă verde, tocată, 2 linguri mărar, tocat, 1 lingură mentă proaspătă, tocată, 1 praz, tocat, 1 cățel de usturoi, pisat, 1 lingură ulei de măsline, sare și piper, după gust

Instrucțiuni

1 Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Când e fierbinte, adăugă prazul tocat și usturoiul pișat.

2. Gătește-le 2 minute, amestecând ocazional.

3. Adaugă spanacul congelat și lasă-l la gătit - 7 minute, cu un capac pus peste tigaie. Oprește focul.

4. Adaugă mărarul, mentă, ceapă verde tocată, sare și piper după gust. Amestecă.

5. Scurge lichidul în exces, dacă e cazul.

6. Pe o suprafață curată, întinde foaia de foietaj.

7. Întinde amestecul de spanac pe toată suprafața foietajului, în mod egal.

8. Presară bucățele de tofu pe deasupra.

9. Rulează foaia de foietaj, formând un rulou lung.

10. Taie ruloul în 2, cu un cuțit ascuțit. Apoi taie jumătățile în discuri de 1-2cm lățime. Vor rezulta ~16 discuri.

11. Pune hârtie de copt într-o tavă mare de cuptor. Așează fiecare disc pe hârtia de copt, la distanță unul de celălalt. Va fi nevoie să le coci în două tranșe, asta dacă nu ai cum să bagi două tăvi în același timp în cuptor.

12. Bagă-le la cuptor la 200C, timp de 30 de minute sau până devin aurii.

13. Servește-le cu sosul tău preferat.

(Sursa: gourmandelle.com/ro)

Lasă un comentariu