Un spectacol unic, la Sala Mică: “Iepure alb, iepure roșu”, de Nassim Soleimanpour, cu Cristian Iorga

Distribuie pe:

Veți participa? Veți fi manipulați? Veți asculta? Veți asculta cu adevărat? Fără repetiții prealabile, fără regie, cu un actor diferit la fiecare reprezentație și o scenă pe care se află un text sigilat în plic, piesa renumită pe plan internațional Iepure alb, iepure roșu a dramaturgului iranian Nassim Soleimanpour propune un experiment teatral îndrăzneț și, totodată, ne amintește de forța transformatoare și transgresivă a teatrului. Împiedicat de regimul de la Teheran să își părăsească Iranul natal, Soleimanpour a scris o piesă care a străbătut lumea în locul său. Publicul va însoți fiecare nou interpret într-o călătorie în necunoscut, unde va descoperi ceva personal și profund, va explora limitele libertății și, în cele din urmă, zona în care teatrul îl poate duce.

După premiera din 2011, piesa a fost tradusă în peste 25 de limbi și a fost jucată de peste 1000 de ori de unele dintre cele mai importante nume din teatru și film, printre care actorii Whoopi Goldberg, Nathan Lane, JohnHurt, Simon McBurney,Stephen Fry, Sinead Cusack, Marcus Brigstocke și Ken Loach.

Spectacolul este produs de Aurora Nova.

“Iepure alb, iepure roșu” a fost produs inițial de Teatrul Volcano, în parteneriat cu Necessary Angel și Wolfgang Hoffmann.

Dramaturgia îi aparține lui Daniel Brooks și Ross Manson.

Reprezentația va avea loc luni, 13 martie, de la ora 19.30, la Sala Mică, avându-l în distribuție pe Cristian Iorga.

Lasă un comentariu