Mașini confiscate de la șoferii bețivi, donate Ucrainei

Distribuie pe:

Guvernul leton a decis să doneze Ucrainei opt mașini confiscate în țară de la șoferii prinși în stare de ebrietate. Autoturismele vor fi predate unităților armatei Ministerului Apărării de la Kiev, Spitalului Clinic Regional Vinița și asociației medicale teritoriale din Kupiansk.

Ministrul leton al Finanțelor, Arvil Asheradens, citat de hotnews.ro, a subliniat că modificarea legislației care face posibil acest lucru a fost realizată în mai puțin de o lună și a mulțumit Fiscului, Comisiei pentru apărare din Parlament și Ministerului Internelor pentru celeritatea de care au dat dovadă. Deputații de la Riga au susținut în unanimitate propunerea depusă de guvern privind sprijinirea populației civile din Ucraina.

Legea prevede că autoturismele confiscate pot fi donate guvernului ucrainean în cazul unei situații de urgență legate de război și pentru a sprijini societatea ucraineană.

Un alt ajutor mai puțin obișnuit pentru Ucraina a fost anunțat de Estonia învecinată în luna decembrie 2022, guvernul de la Tallinn anunțând că va trimite o saună mobilă armatei ucrainene. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu