Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a adresat, miercuri, un mesaj cetățenilor români de etnie maghiară, în care arată că secole de conviețuire au dus la înțelegerea beneficiilor coexistenței și ale dialogului intercultural.

“Cu prilejul zilei în care maghiarii de pretutindeni își sărbătoresc apartenența la un spațiu comun de identitate, cultură și istorie, transmit cetățenilor români de etnie maghiară cele mai calde urări de sănătate și prosperitate. Această zi festivă îmi oferă ocazia de a sublinia încă o dată participarea semnificativă a maghiarilor din România la proiectele noastre comune, precum și contribuția lor importantă, alături de celelalte minorități naționale, la dezvoltarea societății românești și la consolidarea parcursului nostru european”, afirmă șeful statului în mesajul remis AGERPRES de Administrația Prezidențială.

Președintele Iohannis arată că 15 martie, ca în fiecare an, este “un bun prilej pentru a face cunoscute valorile și tradițiile care au îmbogățit cultura europeană”.

“Secole de conviețuire ne-au făcut să înțelegem beneficiile coexistenței și ale dialogului intercultural. Cele trei decenii scurse de la Revoluția din Decembrie 1989 demonstrează cum prin dialog, cunoaștere și respect reciproc, cetățenii români, indiferent de limba lor maternă, pot să construiască împreună o țară prosperă și demnă. Fie ca sărbătoarea de astăzi să vă dea încredere și noi energii, să vă aducă lumină în suflete, bucurie și speranță în comunitate!”, conchide el.

Lasă un comentariu