Guvernul îi trimite pe seniori la băi

Distribuie pe:

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) informează că, pentru acest an, Executivul a aprobat maxim  60.420 de locuri la tratament balnear, biletele fiind atribuite  persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alți operatori economici de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Biletele includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear și sunt repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Suma alocată de Guvern este de 300.000.000 de lei.

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maxim 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Lista stațiunilor și prețul integral al biletelor de tratament pentru anul 2023, sunt afișate pe Portalul CNPP la domeniul “Activități CNPP/Bilete de tratament și odihnă”.

Prima serie a început la data de 9 martie a.c., biletele fiind disponibile la casele teritoriale de pensii.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu