De Ziua Mondială a Asistenței Sociale ,,Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune”

Distribuie pe:

Ziua Mondială a Asistenței Sociale (World Social Work Day) este marcată în a treia zi de marți din luna martie a fiecărui an și este promovată de “The International Federation of Social Workers”. Este o sărbătoare care își propune să evidențieze realizările asistenților sociali și să sporească vizibilitatea serviciilor sociale. Ziua Mondială a Asistenței sociale a devenit un punct culminant în calendarul asistenței sociale, asistenții sociali din întreaga lume se unesc pentru a promova un mesaj comun. În acest an tema propusă este ,,Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune”. Activitățile desfășurate sărbătoresc realizările profesiei de asistent social și transmit un mesaj cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia acțiunilor comune ulterioare.

Penitenciarul Târgu Mureș, prin Serviciul Asistență Socială, a organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, o întâlnire interinstituțională cu reprezentații colaboratorilor consacrați în domeniu. Derulată la sediul unității, activitatea a avut ca temă “Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune” și prin intermediul său s-a dorit sublinierea rolului activ pe care factorii instituționali și comunitari ar trebui să-l dobândească, printr-o acțiune convergentă, în raport cu dezideratul reintegrării sociale a persoanelor ce au în antecedente fapte penale.

Reconfigurarea colaborării interinstituționale vizează asigurarea continuității de servicii sociale, intervenții de asistență și consiliere individualizate, sistematice, adaptate nevoilor persoanelor private de libertate sau persoanelor care au executat pedepse sau măsuri privative de libertate. Aceste acțiuni vor răspunde atât nevoilor specifice etapei de pregătire pentru liberare, cât și etapei post-detenție.

În acest sens, complementar eforturilor investite de instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cointeresarea reprezentanților societății civile este benefică pentru dezvoltarea rețelelor de sprijin la nivelul comunității, continuându-se astfel demersurile recuperative inițiate în perioada detenției, a precizat inspector de polițe penitenciară Tatiana Maria MACARIE, funcționar de securitate, purtător de cuvânt, responsabil cu informațiile de interes public la Penitenciarul Târgu Mureș.

Pagină realizată de Letiția Bota

Lasă un comentariu