Stradă din Târgu Mureș reparată de un consilier local  - Radu Pescar: “Este un semnal de alarmă! Nu vreau să preiau locul Primăriei în a repara străzile. De abia aștept să fiu sancționat”

Distribuie pe:

O stradă din pământ din municipiul Târgu Mureș a fost reabilitată cu piatră de către un consilier local, pe cheltuiala lui. Omul de afaceri Radu Pescar, consilier în cadrul Consiliul Local al municipiului Târgu Mureș, a închiriat mai multe utilaje și a cumpărat piatră spartă pentru a reda circulației strada Posada (zona Platoul Cornești). Văzând că solicitările locatarilor de aici către Primăria Târgu Mureș pentru a reabilita strada au fost zadarncie, consilierul local s-a angajat că o va face el, în regie proprie. Am fost, ieri, să vedem cum arată lucrarea după o săptămână de la realizarea ei. După cum se poate vedea și în imaginile alăturate după intervenție strada Posada a devenit practicabilă pe o porțiune însemnată.

Pentru că în ultimele zile, în spațiul public, au apărut mai multe comentarii din partea unor cetățeni care se întrebau, pe bună dreptate, dacă Radu Pescar are în permisul său de conducere categoriile necesare pentru a conduce autocamioane și buldoexcavatoare, acesta fiind văzut la volanul acestora, i-am adresat această întrebare. Consilierul local a declarat pentru cotidianul nostru că deține atestat internațional pentru toate categoriile, de la motociclete, ambarcațiuni până la transporturi agabaritice.

În urmă cu o săptămână consilierul local Radu Pescar, declara, într-o înregistrare video făcută pe strada Posada că “este o decizie de panică. Nu vreau sa preiau locul primăriei în repara străzile pentru că nici nu am voie și nici nu am sarcina să fac asta. Dar, având în vedere că locuitorii acestei străzi au reclamat de mai multă vreme și nu sunt băgați în seamă și m-au rugat și pe mine să intervin, am luat această decizie. Am intervenit, la rândul meu, la nivel de primărie și nimic nu s-a rezolvat. Ați văzut cum era strada înainte... nu se putea circula. Eu am venit să mă întâlnesc cu oamenii și nu am putut intra cu mașina mică. A trebuit să îmi iau mașina de teren pentru că altfel îmi freca burta mașinii. Și atunci am decis să mă revolt în acest fel. Nu consider că este normal ca eu să intervin să repar străzi dar consider că este un semnal de alarmă și o să-l mai trag de câteva ori. Cu 1.000 de lei poți repara și poți mulțumi oamenii de pe o stradă. care se roagă de tine de ani de zile. O să mă bat pentru orice stradă din oraș ca să aibă asfalt”.

Unul dintre locatarii străzii Posada, Cătălin Răzvan Ormenișan, prezent la fața locului a spus că “noi cei aproximativ 20 de locatari, începând cu anul 2018, repetat, de două ori pe an, în fiecare an ne-am adresat Primăriei solicitând reabilitarea într-o formă in care să putem circula civilizat. Tuturor, care locuim aici, ni s-a impus cedarea către municipiu a unei suprafețe de teren, fiind condiționați asupra obținerii autorizației de construire, în vederea modernizării străzii. Personal am cedat suprafața solicitata de teren în 2013. Până azi nu s-a făcut niciun demers. Intervenția d-lui Pescar ne salvează pe moment și ne creează posibilitatea de a avea un acces rezonabil. Din păcate nu este datoria dânsului să vină și să facă aceste lucrări. Datoria este a administrației locale ca și administrator al drumului public. Ei nefăcând nimic domnul Pescar a venit, s-a autosesizat și după cum vedeți reușim să rezolvăm această problemă.

Pentru că a realizat o intervenție pe domeniul public există riscul ca omul de afaceri să suporte anumite consecințe. Întrebat dacă nu se teme de o eventuală sancțiune pentru că a intervenit pe un drum public, Radu Pescar a răspuns că “de abia aștept să fiu sancționat. Plătesc cu multă bucurie sancțiunea. Nu am nicio problemă să-mi dea amendă pentru că bani am. Nu am putere suficientă ca să fac ceea ce trebuie dar bani am suficienți să plătesc ce amendă vor ei”. El a mai spus că va reveni cu poze, ca să demonstreze cum o lucrare executată cu bani puțini poate rezista în timp. “Prin comparație, ca să ajungă la performanța asta, Primăria ar avea nevoie de două echipe de intervenție rapidă, a câte patru oameni, dotate cu minimum de utilaje”, a declarat Pescar. (redacția)

Lasă un comentariu