Markó Béla, reales președinte al Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Târgu Mureș

Distribuie pe:

Sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 10.00, la Casa “Bernády György” din Târgu Mureș, s-a desfășurat Adunarea Generală a membrilor Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Târgu Mureș, prilejuită de alegerile în funcțiile de conducere pentru un nou mandat, pe perioada 2023-2028.

Președintele ședinței, scriitorul Varujan Vosganian, a supus la vot ordinea de zi a Adunării Generale, care a obținut adeziunea unanimă a membrilor, aceasta fiind următoarea: 1. prezentarea raportului de activitate al președintelui Filialei Târgu Mureș, Markó Béla, în mandatul precedent, 2018-2023; 2. prezentarea pe scurt a raportului de activitate a Conducerii Centrale a USR, Acad. Nicolae Manolescu, în mandatul 2018-2023; 3. prezentarea programului unicului candidat la funcția de președinte al Filialei -Markó Béla - pentru mandatul 2023-2028; 4. prezentarea proiectelor de conducere ale candidaților la funcția de președinte al USR, acad. Nicolae Manolescu și Doru Viorel Ciucescu, pentru mandatul 2023-2028; 5. dezbaterea pe marginea documentelor prezentate; 6. trecerea la vot pentru alegerea: președintelui USR pentru mandatul 2023-2028, a președintelui Filialei pentru mandatul 2023-2028 și a membrilor Comitetului de Conducere al Filialei, candidații fiind: Iulian Boldea, Fekete Vince, Kocsis Francisko și Eugeniu Nistor. Tot atunci a fost aleasă Comisia de numărare a voturilor și Comisia de monitorizare.

În urma voturilor liber exprimate de cei peste 50 de membri ai Filialei Târgu Mureș a USR, unii veniți de la mare distanță (filiala cuprinzând județele: Mureș, Harghita, Covasna, Bistrița-Năsăud, Sibiu), au fost reconfirmați în COMITETUL DE CONDUCERE AL FILIALEI următorii scriitori: MARKÓ BÉLA - președinte, EUGENIU NISTOR - responsabilul Secției Române, FEKETE VINCE - responsabilul Secției Maghiare, IULIAN BOLDEA și KOCSIS FRANCISKO.

Cât privește alegerea Președintelui USR, urna cu voturile exprimate a fost sigilată, urmând să fie deschisă după încheierea procesului de votare și în celelalte filiale, din țară și din străinătate.

CRONICAR

Lasă un comentariu